Meral Akşener’in yalan siyaseti

08:36, 20/05/2021, PerşembeG: Güncelleme: 08:55, 20/05/2021, Perşembe
Yeni Şafak
Meral Akşener’in yalan siyaseti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çirkin bir üslupla Netanyahu’ya benzettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine cevap vermesi sonrası yalana sarıldı. 2’inci Dünya Savaşı’nda Yahudilerin hayatını kurtaran Türk diplomatları anısına, Türk milletini temsilen dönemin Başbakan'ı Erdoğan'a verilen ‘Yahudi cesaret madalyası’nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına verilmiş gibi çarpıttı. Akşener, daha önce de aynı yalanı paylaşıp daha sonra silmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e
"Beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bir siyasetçi var. O, Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. İsrail’in Başbakanına Davos’ta verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunu söylemiş ve 40 yıllık siyasi hayatı özellikle bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a söyleyemezsin"
cevabını vermişti.

MERAL AKŞENER YALANA SARILDI

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verdiği tepkiye, daha önce yanlış olduğunu bildiği için sildiği bir çarpıtmayı, yeniden paylaşarak yanıt vermeye kalktı. Akşener,
"Zavallılık, siyonist madalyasını boynunda gururla taşımaktır"
dedi.

TÜRK DİPLOMATLARI ADINA VERİLMİŞTİ

Akşener’in “madalya” diye bahsettiği, Amerikan Yahudi Kuruluşu ADL’nin 2’inci Dünya Savaşı’nda Yahudilerin hayatını kurtaran Türk diplomatları anısına, Türk milletini temsilen dönemin Başbakan'ı Erdoğan'a 2004’de verdiği ‘Yahudi cesaret madalyası’.

ADL’nin Direktörü Abraham H. Foxman, madalyanın Türk diplomatlar hayatta olmadıkları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a (O dönem başbakandı) sunulduğunu açıklamıştı.

YILLAR ÖNCE SİLDİ YENİDEN PAYLAŞTI

Akşener, bu gerçeği çarpıtarak madalyanın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına verildiği söyleminde bulundu. Akşener, 2018’de de benzer bir paylaşım yapmıştı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/20/08/43/resized_681c3-276e5bdd0x0baskanerdoganifilistinuzerindenhedefalanmeralakseneryineyalanlarasarildizavallisinaksener1621462213012.jpeg

Kendisine verilen "ADL 2. Dünya Savaşı’nda Yahudilerin hayatını kurtaran Türk diplomatları anısına, cesur Türk halkını temsilen Erdoğan'a verdi bu ödülü" cevabı sonrası paylaşımını silmişti. Akşener, yıllar sonra yeniden aynı yalanı paylaştı.

AKŞENER ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dair konuşmasında çirkin bir üslupla benzetmede bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, işgalci İsrail’in katliamlarının bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetmişti. "Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu" ifadesini kullanmıştı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026