|

Meteorolojiden 6 ile yoğun kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Şırnak ve Hakkari çevreleri için yoğun kar uyarısında bulunuldu. Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi genelinde bugün ve hafta sonu kar örtüsü üzerine, kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
10:51 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 27/01/2017 Cuma
Meteorolojiden bazı illere yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derce artacağı tahmin ediliyor.



Yoğun kar bekleniyor


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, doğu bölgelerde devam eden yağışların Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtildi.



Açıklamada, yarın akşam sona ermesi beklenen yağışların neden olabileceği ulaşımda aksama, buzlanma, don olayı, çığ riski gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.



  1. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  2. Ankara:
    Çok bulutlu eksi 2
  3. İstanbul:
    Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 1
  4. İzmir:
    Parçalı ve çok bulutlu 4
  5. Adana:
    Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 11
  6. Bursa:
    Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı 0
  7. Antalya:
    Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sabah saatlerinde sağanak yağışlı 10
  8. Samsun:
    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2
  9. Trabzon:
    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2
  10. Erzurum:
    Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı eksi 5
  11. Diyarbakır:
    Çok bulutlu ve aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı olmak üzere, yağışların akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor 5

Bazı illere çığ uyarısı


12. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde bugün ve hafta sonu kar örtüsü üzerine yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Rüzgarın kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bölgede hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.



Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 10, Erzurum ve Iğdır'da 9, Ağrı ve Erzincan'da 6 derece olarak kaydedildi.



Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Erzincan'da 2, Erzurum'da 3, Ağrı'da 4, Ardahan'da 5 ve Kars'ta 6 derece olacağı tahmin ediliyor.



Kar kalınlıkları ise Ağrı'da 86, Erzurum'da 45, Kars'ta 31, Ardahan'da 21, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 1 santimetre olarak ölçüldü.



Bölge genelinde aralıklı yağan kar yağışı görüleceği, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarla birlikte görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar olabileceği belirtildi.



Kar örtüsü üzerine bugün ve hafta sonu yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.


#Bingöl
#Muş
#Bitlis
#Ağrı
#Şırnak
7 yıl önce