|

Mevlid-i Nebi ‘gençlik’ ile kutlanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin temasını “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirledi. 19 Kasım’da Mevlid Gecesi ile başlayacak haftada, yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferanslar düzenlenecek. Vaazlarda gençliğin önemi anlatılacak.

Yasemin Asan
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 14:46 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu yılki tema “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendi.
Bu yılki tema “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında yapılacak olan programların bu yılki teması “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlendi. Bu yıl hicri takvim baz alınarak ilk kez kutlanacak hafta, 19 Kasım’da Mevlid Gecesi ile başlayacak. Mevlid-i Nebi Haftası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılacak etkinlikler birkaç güne yayılacak. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferans ve paneller düzenlenecek.

HASTANELERDE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında ceza infaz kurumları, huzur evleri, sevgi evleri, hastaneler, gençlik merkezleri, ilk, orta ve yükseköğretim kurumları, öğrenci yurtları, geçici barınma merkezleri, engelli rehabilitasyon merkezleri, bağımlılıkla mücadele eğitim merkezleri vb. mekanlarda etkinlikler yapılacak.

Vaazlarda gençliğin önemi anlatılacak. İstanbul’da 23-25 Kasım tarihlerinde “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirilecek. Hutbede “Arşın Gölgesinde Gençlik”, “Geleceğimizin Teminatı Gençler”, “Ömür Sermayesi Gençlik” konuları yer alacak. Hafta dolayısıyla “Adalet Seninle Daima Genç”, “Cesaret Seninle Daima Genç”, “Merhamet Seninle Daima Genç”, “İlim ve Hikmet Daima Seninle Genç” başlıkları hazırlandı. Öte yandan, Diyanet Umre ödüllü “Gençlik Bilgi Yarışması” da düzenliyor. Son başvuru tarihi 19 Kasım olan yarışmaya, 17-28 yaş aralığından üniversite gençleri başvuru yapabiliyor. Yarışma neticesinde her ilden bir erkek ve bir kız Diyanet tarafından umre ile ödüllendirilecek.

#Mevlid-i Nebi
#Gençlik
#Toplum
5 yıl önce