|

MHP belediye başkan adaylarını açıkladı

Dün CHP'nin yaklaşık 150 adayını daha açıklamasının ardından bugün de MHP 5 büyükşehir belediye başkanı adaylarını açıkladı. MHP'de yapılan basın açıklamasında, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Cengiz Ergun'u, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ümmet Akın'ı ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de Serdar Sevimli aday olarak duyuruldu.

Yeni Şafak
13:54 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:44 - 15/11/2018 Perşembe
MHP Genel Merkezi
MHP Genel Merkezi

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli'yi aday gösterecek.

İŞTE MHP'NİN AÇIKLANAN BAŞKAN ADAYLARI

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yerel seçimlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Buna göre; MHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Bartın Belediyesi Cemal Akın, Isparta Belediyesi Yusuf Ziya Günaydın, Osmaniye Belediyesi Kadir Kara, Karabük Rafet Vergili, Polatlı Belediyesi Mürsel Yıldızkaya, Etimesgut Belediyesi Enver Demirel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli'yi aday gösterecek.

GÖKÇEK SORUSUNA CEVAP: TEMASIMIZ OLMADI

Öte yandan Durmaz basın toplantısında Melih Gökçek'in adaylığına ilişkin soruya da yanıt verdi. Durmaz,
"Herhangi bir temasımız olmadı ancak bu olmayacağı anlamına da gelmez"
ifadelerini kullandı.
Durmaz, başvurulara ilişkin ise,
"Seçimlere en hazır partiyiz. Bugün itibariyle resmi müracaatlar başladı. Gayrı resmi başvurular da oldu. Yaklaşık 650 civarında partimize müracaat olmuştur. 24 Haziran seçimleri öncesinde yapmış olduğumuz çalışmaların bir benzerini yerel seçimlerde de yapacağız. FETÖ sızıntılarının önüne geçmek için çalışmalar yapılacak"
dedi.
#CHP
#MHP
#yerel seçim
#MHP adayları
5 yıl önce