|

MHP'nin Ankara adayı Melih Gökçek iddiası

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını açıklamasının ardından MHP'den Ankara için yeni bir adım geldi. Parti kaynaklarına göre 2019 yerel seçimlerinde MHP, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na Melih Gökçek'i gösterecek.

Yeni Şafak
13:10 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:53 - 24/10/2018 Çarşamba
Diğer
23 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Melih Gökçek 28 Ekim 2017 tarihinde istifa etmişti.
23 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Melih Gökçek 28 Ekim 2017 tarihinde istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'nin 'yerel seçimlerde ittifak yok' açıklamasının ardından siyasi kulisler hareketlendi.

MHP Lideri Bahçeli'nin 'İstanbul dahil her yerde adaylarımızla sahada olacağız' açıklamasının ardından bugün parti kulislerini hareketlendiren bir gelişme yaşandı.

"MHP'nin Ankara adayı Melih Gökçek olacak"

Habertürk, MHP kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için parti yönetimi Melih Gökçek'i aday olarak göstermeyi düşündüğünü vurguladı.

Melih Gökçek son yerel seçimlerde AK Parti’nin adayı olarak seçimleri kazanmış ancak geçtiğimiz yıl Ekim ayında ise istifa etmişti. Gökçek, 1994’den beri Ankara’nın belediye başkanıydı.


Temmuz ayında bir araya gelmişlerdi

  • Melih Gökçek, 6 Temmuz günü Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmişti. Ziyarette Gökçek, Bahçeli’ye "Allah Kapıları Açandır" yazılı bir kase hediye etmişti. Gökçek ziyareti “Seçim başarısı dolayısıyla bugün Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettim. Seçim sonuçlarının MHP’ye, AK Parti’ye ve mazlum milletlere hayırlar getirmesini dilediğimi ifade ettim. Ve Osmanlı motifleriyle işlenmiş, üzerinde ‘Allah kapıları açandır’ yazılı kase hediye ettim.” ifadeleri ile duyurmuştu.
#Melih Gökçek
#Ankara
6 yıl önce