|

Millet İttifakı dağıldı

CHP, İyi Parti ve Saadet’in kurduğu Millet İttifakı dağıldı. İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Seçimlerin sona ermesiyle seçim işbirliğine ve ittifakına şu anda ihtiyaç kalmamıştır” dedi. CHP sayesinde Meclis’e giren İyi Parti’nin, Kılıçdaroğlu ve İnce arasında koltuk kavgası patlak vermesinden hemen sonra bu kararı alması dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 07:27 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Meral Akşener - Temel Karamollaoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu
Meral Akşener - Temel Karamollaoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı, aldıkları seçim yenilgisinin ardından dağıldı. İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Seçimlerin sona ermesiyle ittifaka ihtiyaç kalmadı" açıklamasıyla ittifakın sona erdiğini açıkladı.

İHTİYAÇ KALMADI

İyi Parti Başkanlık Divanı, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez parti genel merkezinde, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. İyi Parti Sözcüsü Çıray, toplantı öncesi yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Olası bir erken yerel seçimde ittifak tavrınız ne olacak, devam edecek mi? Parti olarak erken seçime hazır mısınız?" sorusuna Çıray, "Biz her seçime hazırız" karşılığını verdi.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunları varken, ülkenin yeniden başka bir gündeme sokulmasının bu sorunları gözardı etmek olacağını savunan Çıray, şöyle devam etti:

"Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız işbirliği bir koalisyon değildi, bir seçim işbirliğiydi. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim işbirliği, ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim işbirliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır."



#Millet İttifakı
#CHP
#Saadet Partisi
#İYİ Parti
6 yıl önce