Milletin parası teröristlere gitti: CHP'li belediyelerin DHKP-C aşkı

Burak Doğan
00:00, 22/05/2022, PazarG: Güncelleme: 03:04, 22/05/2022, Pazar
Yeni Şafak
Milletin parası teröristlere gitti: CHP'li belediyelerin DHKP-C aşkı
Arşiv

DHKP-C’nin kasası C.B. CHP’li belediyelerin örgüte verdiği desteği itiraf etti. Sarıyer, Bakırköy, Kartal, Maltepe, Ataşehir ve Şişli belediyeleri örgütün birçok etkinliğine sponsor olmuş. C.B., 2014’te Şişli Belediye Başkan Yardımcıları M.S. ve E.Y. ile yaptıkları görüşmede 80 bin lira aldıklarını, her ayın 15’inde de muhtar M.G. aracılığıyla 15 bin lira gönderileceği sözü verildiğini anlattı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile de görüştükleri bilgisini veren C.B., bu belediyeden aldıkları paranın 650 bin lirayı bulduğunu öne sürdü.

İtirafçı olan DHKP-C’li teröristler CHP’li belediyelerin örgüte verdiği desteği ifşa ediyor. CHP’li Sarıyer, Bakırköy, Kartal, Maltepe ve Ataşehir Belediyelerinin DHKP-C’ye verdiği desteğin ortaya çıkmasının ardından, şimdi de Şişli Belediyesi’nin örgüte maddi yardım yaptığı tespit edildi. Örgütün kasası olan itirafçı C.B., 2014’te Şişli Belediye Başkan Yardımcıları M.S. ve E.Y. ile yaptıkları görüşmede 80 bin TL aldıklarını, her ayın 15’inde de Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Muhtarı M.G. aracılığıyla zarf içinde 15 bin lira gönderileceği sözü verildiğini itiraf etti.

ŞİŞLİ’DEN 400 BİN LİRA

  • Yaptıkları toplantılarda örgüt için gerekli paranın belediyelerden toplanmasına karar verildiğini anlatan C.B., 2014 Aralık ayında V.Ş. ve D.K. ile birlikte Şişli Belediyesi’nde E.S. ve dönemin Belediye Başkanı Hayri İnönü ile görüştüklerini söyledi. Örgütün organları için para talebinde bulunduklarını, Hayri İnönü’nün bunu kabul ettiğini belirten C.B., Şişli Belediyesi’nden toplam 400 bin TL para aldıklarını kaydetti.

SPONSOR MALTEPE

Grup Yorum’un yaptığı konserin giderlerini karşılamak için gereken parayı Maltepe Belediyesi’nde müdür olarak görev yapan S.K.’den temin ettiklerini anlatan C.B., “Müdür S.K.’den 300 bin TL teslim alındı” dedi. CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la görüştüklerini de belirten C.B., Kılıç’ın kendilerini dönemin başkan yardımcılarından S.Ç.’ye yönlendirdiğini, onun da 250 bin lirayı S.K.’ye teslim ettiğini, ardından da paranın DHKP-C’ye verildiğini söyledi. C.B., sadece Maltepe Belediyesi’nden aldıkları paranın 650 bin lirayı bulduğunu öne sürdü.

KONSER BAHANE

  • C.B., dönemin Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İ.E.’den de konser bileti adı altında para aldıkları bilgisini verdi. DHKP-C’li C.B., Sarıyer Belediyesi’nden aldıkları yüzbinlerce liranın bir kısmını, başkanın özel kalemi Ş.B.’den, bir kısmını da Armutlu Mahallesi Muhtarı A.H.A.’dan aldıklarını itiraf etti. DHKP-C itirafçısı C.B., Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da Grup Yorum üyelerine her türlü desteği verdiğini anlattı.

Müteahhitlerden 1 milyon

İtirafçı C.B., Kağıthane Nurtepe’de müteahhitlerden daire başına 2 bin lira aldıklarını söyledi. Toplanan 1 milyon TL örgüte aktarıldı. C.B., Grup Yorum ve örgütün organlarından sanat cephesinin çektiği “Mahalle” isimli sinema filmi için harcanan 80 bin liranın yarısını da Şişli ve Ataşehir Belediyelerinden karşıladıklarını kaydetti. C.B., Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı K.Ö.’den de konser ve piknik bileti kılıfıyla 30 bin lira aldıklarını anlattı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026