|

Millet ittifakı çıkmazda

24 Haziran'da Millet İttifakı çatısı altında toplanan muhalefet cephesi 31 Mart'a hazırlık yapıyor. İş birliği çalışmalarını yürüten CHP'li Bülent Tezcan ve İYİ Parti'li Koray Aydın dün ikinci kez bir araya geldi. Görüşmede, teknik detaylar ele alındı.

Nur Banu Aras
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı

Görüşmeler devam etse de CHP, büyükşehirleri İYİ Parti'ye vermeme konusunda ısrarlı. Kulislerde, CHP'nin elinde olan belediyeler ve kıl payı kaçırdığı illeri İYİ Parti'ye kaptırmak istemediği belirtiliyor. Büyükşehirlerde başkan yardımcılarının İYİ Parti'den olması konusu da gündemde.

ROTA SP

Görüşmeler devam ederken, CHP kendi içinde de ittifakı tartışıyor. Dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda ittifak da masaya yatırıldı. Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaptı. Salıcı, "Önümüzdeki günlerde Saadet Partisi'nden randevu talep edeceğiz" dedi.

BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin bu davetine jet yanıt verdi. Karamollaoğlu, "İttifaklar sıkıntılı dönemlerde olur. Tek başına bir problemin çözülemeyeceğini gördüklerinde bu yönteme gider siyasi partiler. Kılıçdaroğlu, Akşener ile görüştü. Bizim kapımız herkese açık" diye konuştu.

#CHP
#İyi Parti
#Saadet Partisi
5 yıl önce