|

Akar sinyalini vermişti: TSK İdlib'de devriyeye başladı

Milli Savunma Bakanı Akar, idlib'teki son gelişmeleri değerlendirdi ve "TSK verdiği tüm taahhütlerin arkasında" ifadesini kullandı. Akar ayrıca, "Bugün İdlib'in dışındaki sınır bölgesinde Rusya'nın, silahtan arındırılmış bölgede de TSK'nın devriyesi başlayacak" dedi. "Rejimle doğrudan temas var mı?" sorusunu da yanıtlayan Akar, "Türkiye'nin Suriye rejimi ile doğrudan bir temasımız söz konusu değil. Temaslarımız Rusya ve gerektiğinde İran ile" ifadesini kullandı. Akar, yeni askerlik sisteminin de detaylarını ilk kez açıkladı. Akar, S-400 konusuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Öte yandan, Bakan'ın sabah saatlerindeki açıklamalarının ardından, TSK'ya bağlı unsurların öğlen sularında İdlib'te devriye attığı duyuruldu.

Yeni Şafak
14:40 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 17:49 - 8/03/2019 Cuma
AA
Devriyedeki TSK unsurları.
Devriyedeki TSK unsurları.

Milli Savunma Bakanı Akar, idlib'teki son gelişmeleri değerlendirdi ve "TSK verdiği tüm taahhütlerin arkasında" ifadesini kullandı.

Akar ayrıca, "Bugün İdlib'in dışındaki sınır bölgesinde Rusya'nın, silahtan arındırılmış bölgede de TSK'nın devriyesi başlayacak." dedi.

"Rejimle doğrudan temas var mı?" sorusunu da yanıtlayan Akar, "Türkiye'nin Suriye rejimi ile doğrudan bir temasımız söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Göç Türkiye ile sınırlı kalmaz

"Dikkatli olmamız gereken bir husus var diyen Akar, şöyle devam etti:

"Çok ciddi provokasyonlar var. Rejim saldırgan bir şekilde sivil insanlara acımasız şekilde bombardıman faaliyetini sürdürmektedir. Bombardıman sürerse ve bir göç başlarsa sadece Türkiye değil Avrupa değil bunu Amerika’ya kadar ulaşacağını düşünüyoruz.

Ateşkesin devamı, istikrarın sağlanması açısından bunu önemli bir adım olarak görüyoruz.

Altını çizerek söylüyoruz, DEAŞ ile göğüs göğse mücadele eden tek ülke biziz.

İstihbaratımız çok net belgeler ortaya koyuyor

Teröristler yeni yöntemler peşinde. Şimdi de drone kullanıyorlar. Bunları defedebilmek için bunları sınırımızdan 30-40 kilometre öteye itmemiz gerekir. Drone ve benzer yeni tekniklerin bir kısmını kendileri üretiyor ama çoğunluğunu da dışarıdan başka ülkelerden temin ediyorlar. İstihbaratımız bunları çok başarılı bir şekilde belgeliyor ve bunları diğer ülkelere de söyleniyor.

Güvenli Bölge'de kim olacak?

Yabancı bazı misafirlerimiz güvenli bölge için yeni rakamlar söylüyor. Biz de ne olursa olsun kendi çıkarımız için atmamız gereken adımları atacağımızı çeşitli defalarca söyledik.

Güvenli bölge konusu... Orada kim olacak? Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları olacak. Burası kesin.

S-400 tercih değil zorunluluk

Türkiye uzun zamandır hava savunma sistemlerini geliştirmek için adımlar atıyor. NATO bu konuda gerekli çalışmaları geçmiş dönemlerde yaptı. Onlara da teşekkür ediyoruz.

Burada şunu da gördük, belirli bir süre sonra onlar da ayrıldı. İtalyanlar ve İspanyollar var şuan.

ABD bizim Patriot talebimize 17 ay sonra cevap verdi. Prensip olarak, Türkiye pazar olmaktan bıktı. Biz ortak üretim şartı ortaya atıyoruz. Dolayısıyla biz de geldiğimiz noktanın bilincindeyiz. Bu konuda Ruslarla mutabık kalındı ve tedarik süreci kesinleşti.


S-400'lerin nereye konuşlanacağı noktasında Hava Kuvvetleri çalışmalarına devam ediyor. Gereken çalışmaların ardından bataryaların nereye konuşlanacağı konusunda netleşecek.


İdlib'de devriye başladı


Öte yandan, Bakan Akar'ın açıklamalarının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Soçi Zirvesi'nde varılan mutabakat çerçevesinde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde devriye faaliyetine başladığı duyuruldu.




#Hulusi Akar
#Suriye
5 yıl önce