|

MİT kumpası Kılıçdaroğlu’na uzanıyor

MİT TIR’ları kumpasına ait görüntüleri Cumhuriyet gazetesine servis eden Enis Berbereoğlu’ndan sonra kumpas tutanaklarının Karşı Gazetesi’ne yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından servis edildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:41 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MİT kumpası Kılıçdaroğlu’na uzanıyor
MİT kumpası Kılıçdaroğlu’na uzanıyor

Milletvekili listelerine alınmayınca yurt dışına çıkarken havalimanından geri dönmek zorunda FETÖ’nün yayın organlarından Karşı Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem, kendisine belgeleri verenleri yakmaya başladı. Önceki gece Artı Televizyonu’na bağlanan Erdem, “Bunu savcılara da söyleyeceğiz. Bize soran olduğunda duruşmalarda söyleyeceğiz. Bu tutanakları Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’dan temin ederek aldım” dedi. Bülent Tezcan belgeleri kendisinin verdiğini kabul ederken, FETÖ’nün belgeleri ilk olarak kime verdiği merak ediliyor.

KILIÇDAROĞLU ‘ZAMAN’A GİT’ DEDİ

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan CHP Milletvekili Eren Erdem CHP tüzük kurultayında Bülent Tezcan’la karşı karşıya geldiklerini ve bu sebeple bugün CHP milletvekili aday listesinde isminin olmadığını ifade ederken FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin de çarpıcı itiraflarda bulundu. CHP Medya Komisyonu Üyesi olduğunu hatırlatan Erdem, Zaman Gazetesi’ne desteğe niçin gittiğini şu sözlerle açıkladı: “Ben Cumhuriyet Halk Partisi Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye gittiğim zaman kendi kafama göre gitmem. Benim gideceğim her gazetede mutlaka bir talimat vardır, partimin bir iradesi vardır. Zaman Gazetesi’ne de Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun, o gün Enis Bey cezaevinde değildi, Medya Komisyonu Başkanı’ydı. Ona vermiş olduğu talimatla biz oraya gitmiş olduk” dedi.

BELGELERİ TEZCAN’DAN ALDIM

MİT TIR’ları Tutanakları’yla ilgili bilgileri savcılara da söyleyeceğini soran olursa duruşmalarda da açıklayacağını kaydeden Erdem, “Bize soran olduğunda duruşmalarda söyleyeceğiz. Bu tutanakları Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’dan temin ederek aldım” ifadelerini kullandı. Hakkındaki iddialarla ilgili bir sessizlik olduğunu belirten Erdem, “Parti kongrelerindeki tutum nedeniyle benim vekil adayı olmamı engelleyenler, bunlar yaşanmamış gibi davranıyorlar” dedi. Erdem’in Fransız gazetecilere verdiği röportajda MİT’i Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen üç PKK’lı kadın yöneticiye yönelik suikastle ilişkilendiren bilgiler verdiği de ortaya çıkmıştı.

#Eren Erdem
#CHP
#MİT Tırları
6 yıl önce