|

Muhalefette karar haftası

24 Haziran’da Millet İttiffakı çatısı altında seçimlere giren muhalefet, 31 Mart için de arayışlarını sürdürüyor. Muhalefet kanadının arayışlarının kaderi bu hafta belli olacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 3/12/2018 Monday
Güncelleme: 01:02 - 3/12/2018 Monday
Yeni Şafak
Arşiv:  İyi Parti Genel Başkanı Akşener ile CHP lideri Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişlerdi.
Arşiv: İyi Parti Genel Başkanı Akşener ile CHP lideri Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişlerdi.

CHP ve İYİ Parti arasında heyetler teknik düzeyde çalışmaları yürütüyorken bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener buluşacak.

Görüşmede, heyetlerin yaptığı çalışma ele alınacak. İttifak yapılıp yapılmayacağına, yapılacaksa kapsamına ikili tarafından karar verilecek. CHP kanadı, Akşener’in Ankara, Antalya ve Mersin’de kendi adaylarının desteklenmesi konusunda ısrarcı olması halinde iş birliğinin mümkün olmayacağını belirtiyor.

İYİ Parti ise, Mansur Yavaş’ın kendi partilerinden aday olması halinde Ankara’da kazanma ihtimallerinin yüksek olduğunu iddia ediyor. Öte yandan CHP’de bu hafta yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından 300 aday daha açıklanacak. CHP’de şu ana kadar toplam 252 belediye başkan adayı açıklandı. 6 Aralık Perşembe günü yapılacak toplantıda açıklanacak adaylarla, sayı 552 olacak.

#İyi Parti
#Mansur Yavaş
#CHP
5 years ago