|

Müslümanlar vazgeçmez!

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik giriş kısıtlamalarının kabul edilemez olduğunu belirten İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, “Müslümanlar ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan vazgeçmez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 03:02 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Hasan Kamil Yılmaz
Hasan Kamil Yılmaz

Mescid-i Aksa girişine önce x-ray cihazı koyan, sonra kameralı sisteme geçen işgalci İsrail’e bir tepki de İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’dan geldi. Kudüs’te yaşanan gerginliği Yeni Şafak’a değerlendiren Yılmaz, "İsrail Mescid-i Aksa’ya Süleyman Mabedi’ni dikmenin yollarını arıyor. Ancak gerilimin başından bu yana dünya Müslümanları ayakta. Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerde tepki yürüyüşleri düzenlendi. Müslümanlar ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan vazgeçmez" dedi.

BAŞKENT YAPMAK İSTİYOR

1966 yılından yaşanan işgal operasyonundan bu yana çemberin Müslümanlar aleyhine her geçen gün daraldığını kaydeden Yılmaz, "Yaşananlar Müslümanların bir kısmını göçe mecbur etmiş, ki aslında amaçları da bu. Bölgede Müslümanların mevcudiyetine son verip orayı Yahudi kentine dönüştürerek başkent yapmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

SAYGI GÖSTERMELİ

Müslümanların kendi mabedlerine girebilme, ibadet edebilme gibi haklara sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İsrail’in dayatmaları ve baskıları kabul edilebilir değil" dedi. Yılmaz şöyle devam etti: "Müslümanlar Mescid-i Aksa’da kendi varlıklarını sürdürmek istiyorlar. İbadetlerini yapmak istiyorlar. Asırlar boyu ikamet ettikleri bu topraklarda yine onurla, haysiyetle yaşamak istiyorlar. Yahudilerin ise onları taciz ederek, orayı boşaltmak gibi bir niyet taşıdıkları artık açık. İsrail’in yapması gereken oradaki insanların mevcudiyetine ve haklarına saygı göstermektir, beklenen de budur."

#Mescid-i Aksa
#Filistin
#Kudüs
#Hasan Kamil Yılmaz
7 yıl önce