|

Müzik dersinde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi işbirliğiyle, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımı yapılacak. Proje kapsamında ilk adım, ‘Aşıklar Diyarı’ Kars’taki Cevriye Tatış Ortaokulu’nda atıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 00:43 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Sanatçı Yavuz Bingöl, öğrencilerle bağlama çalarak, türküler seslendirdi. Bakan Selçuk, okulun müzik sınıfının açılışını yaptı.
Sanatçı Yavuz Bingöl, öğrencilerle bağlama çalarak, türküler seslendirdi. Bakan Selçuk, okulun müzik sınıfının açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında “Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası İşbirliği” protokolü yapıldı. Bu kapsamda, Türkiye genelinde belirlenen okullara yapılacak bağlama ve piyano dağıtımı Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı.

BİN YILLIK BİRİKİM

Projeyi “Aşıklar Diyarı” Kars’ta başlatmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bir çocuk bağlamayı eline aldığında arkasına dönüp bakarsa Aşık Veysel’in, Yunus Emre’nin, Karacaoğlan’ın, Mahsuni’nin geldiğini görür. Bir çocuk sadece bağlamayı eline alırsa bütün 1000 yıllık birikimi görür ve başka hiçbir şey söylemenize gerek yoktur, belki müfredata da gerek yoktur, belki çok fazla uygulamaya da gerek yoktur. Sadece bağlamayı eline almak zaten ona bir dünya vermektir” dedi.

84 BİN BAĞLAMA DAĞITIMI

“Müzik Sınıflarının Altyapısını Destekleme Kampanyası” İşbirliği Protokolü 19 Aralık 2017’de imzalanmıştı. Bu kapsamda, ortaokullarda müzik odası bulunan veya müzik odası oluşturmaya elverişli alanı bulunan okullar belirlendi. Enstrüman dağıtımı yapılacak okul sayısı 3 bin 8 olarak belirlendi. Bu okullara bağış yapılması planlanan piyano sayısı 3 bin 8, bağlama sayısı ise 84 bin 290 oldu.

#MEB
#Müzik dersi
5 yıl önce