|

O cuntacı da operasyonel hattan çıktı

Mahkemede inkar taktiğini sürdüren darbecilerle ilgili yeni deliller ortaya çıkıyor. Darbe gecesi Tuğgeneral Veli Turan’ı rehin aldıklarını inkar eden eski Yüzbaşı Yener Ekinci'nin, ByLock'un yanısıra operasyonel hat kullandığı belirlendi.

Osman Özgan
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 03:05 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Darbeci Yüzbaşı Yener Ekinci, Jandarma Genel Komutanlığı’nda Tuğgeneral Veli Turan’ı böyle derdest etmişti.
Darbeci Yüzbaşı Yener Ekinci, Jandarma Genel Komutanlığı’nda Tuğgeneral Veli Turan’ı böyle derdest etmişti.

Ankesörlü telefondan sonra FETÖ'nün TSK, MİT, mülki idare, Emniyet başta olmak üzere mahrem yapılanmasını deşifre eden en önemli delillerin başında başkalarının üzerine kayıtlı 'operasyonel hat'lar geliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca derinleştirilen soruşturma kapsamında örgütün dağıttığı operasyonel hatlar da tespit edilmeye devam ediliyor.

MAHREM İMAMLARLA KONUŞMUŞ

Bu kapsamda, hala yargılandıkları mahkemelerde rol kesen ve inkar taktiğini sürdüren cuntacıların da operasyonel hatlar üzerinden mahrem imamlarıyla haberleştiği ortaya çıkarılıyor. Bunlardan birisinin, 15 Temmuz gecesi dönemin Jandarma Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Veli Turan'ı rehin alan darbecilerden eski Yüzbaşı Yener Ekinci'nin olduğu tespit edildi. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen Jandarma Genel Komutanlığı davasında hala yargılanan Ekinci'nin 2011-2014 yılları arasında Fatma Karataş ve Sungur Sırma adına kayıtlı hatları kullanan mahrem imam Yunus Bayram ile 76 kez görüştüğü belirlendi. Ekinci'nin ayrıca 2010 KPSS sorularının çalınması ilişkin görülen davanın sanıkları arasında yer alan mahrem imam Asım Kartal ile de 58 kez operasyonel hatlardan irtibat kurduğu tespit edildi. Mahkemedeki savunmasında General Turan'ın rehin alındığı görüntüleri inkar eden Ekinci'nin aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu da belirlenmişti.

CUNTACI ALBAY DA AYNI YERDE

  • Yine Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki darbe faaliyetlerini koordine eden ve Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan cuntacı Albay Süleyman Karaca'nın da başkasının üzerine kayıtlı operasyonel hatlar üzerinden mahrem imamlarla haberleştiği ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede Karaca'nın, 2011-2014 yılları arasında "Ankara Karargah Personel Müdürü", 2014-2016 yılları arasında da "Ankara Karargah Temsilcisi" olan MEB'de öğretmen iken ihraç edilen mahrem imam Fatih Kılıç ile irtibatlı olduğu belirlendi. Karaca'nın, 4 farklı operasyonel hat kullanan Kılıç ile toplam 153 kez irtibat sağladığı anlaşıldı. Öte yandan, Karaca ve Kılıç, 2014-2016 yıllan arasında jandarma imamı olan Nurettin Oruç'un talimatıyla düzenlenen Ankara Tandoğan'da düzenlenen darbe hazırlık toplantılarına katılmıştı.
#15 Temmuz
#Veli Turan
#FETÖ
#ByLock
#Operasyonel Hat
5 yıl önce