|

O soru susturmak içinmiş

CHP Genel Merkezi, son zamanlarda adaylık ve ‘HDP'ye bakanlık’ gibi konularda her kafadan bir ses çıkmasından rahatsız. CHP kulislerinde, bir süredir İYİ Parti ve HDP'nin parti içindeki belli kesimlere mesaj göndermeye başladığı belirtiliyor.

Uğur Duyan
01:47 - 4/10/2022 Salı
Güncelleme: 01:51 - 4/10/2022 Salı
Yeni Şafak
Başörtüsüne özgürlük vadetti!
Başörtüsüne özgürlük vadetti!

CHP Genel Merkezi, son zamanlarda adaylık ve ‘HDP'ye bakanlık’ gibi konularda her kafadan bir ses çıkmasından rahatsız. CHP kulislerinde, bir süredir İYİ Parti ve HDP'nin parti içindeki belli kesimlere mesaj göndermeye başladığı belirtiliyor. Bu mesajların da en çok CHP içinden yükselen farklı seslerin üzerinde etkili olduğu konuşuluyor. Merkez koridorlarında, İYİ Parti ve HDP'nin gönderdiği mesajlara tepki gösteren CHP içindeki bir grubunda ‘gaza gelerek’ açıklamalar yaptığı ifade ediliyor. ‘Adaylık’ eleştirilerine kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu durumdan rahatsız olduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU MÜDAHALE EDİYOR

Yeni Şafak'a konuşan CHP'li bir yönetici, "Kılıçdaroğlu, partiye dışarıdan nüfuz etmeye çalışan kesimlerin önünü almak istiyor. Yavaş'ın adının ortak adaylık için bir kez daha ortaya atılması manidar. Yavaş'ın adının bu kadar çok zikredilmesi ilginç. Bu iddianın sahibi kimdir? Yavaş, 'aday olmak istemiyorum' dedikçe onun adını ileri sürenlerin niyeti CHP'ye mesaj göndermektir. Genel başkanımız bu mesajları susturmak için İzmir'de 'Benimle misiniz?' diye sormuştur" diye konuştu.

Öte yandan kulislerde, CHP içinde HDP ile iş birliğinden rahatız olan bir kesimin, İYİ Parti ile olan yakın ilişkilere güvenerek 'HDP karşıtı' bir cephede birleştikleri iddia ediliyor. Bu noktada da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini yeniden ortaya sürmesi manidar bulunuyor.

Olmayan yasağı kaldıracak

  • Kılıçdaroğlu, AK Parti tarafından yıllar önce çözülen başörtüsü sorununu “çözmeyi” vadetti. CHP lideri, dün akşam sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, “Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşam haklarını yasal güvenceye alacağını savunduğu kanun teklifini bugün TBMM’ye sunacaklarını belirtti.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#HDP
2 yıl önce