|

Öğrenciler EBA ile Kur’an öğrenecek

EBA, milyonlarca öğrenciye Kuran-ı Kerim öğretecek. MEB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaokullar, imam hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ve imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin düzeyine uygun 30'ar dakikalık “Kur’an-ı Kerim” videoları hazırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:36 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Öğrenciler EBA ile Kur’an öğrenecek
Öğrenciler EBA ile Kur’an öğrenecek

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), hazırlanan videolarla milyonlarca öğrenciye Kur’an-ı Kerim öğretecek. Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Diyanet TV’de yayımlanan “Kur’an Öğreniyorum” başlıklı videolar, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yürütmekte olduğu eğitimde FATİH Projesi kapsamında milyonlarca öğrenci ve öğretmene destek veren EBA portalı içinde yayımlandı.

30’ar dakikalık 61 videodan oluşan “Kur’an Öğreniyorum” kanalına
www.eba.gov.tr/videoizle/kuran...
adresinden ulaşılabiliyor.
Videolar ortaokullar, imam hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ve imam hatip

liselerinde okutulan her sınıf düzeyindeki bütün Kur’an-ı Kerim dersleri, öğretim programlarına uygun hazırlandı.
İYİ BİR HATİPTEN DİNLENECEK

Her sınıf düzeyinde, sınıf ortamında ve bireysel çalışmalarda öğretmen ve öğrencilerin yararlanması için tasarlanan Kur’an-ı Kerim dersi interaktif öğretim materyali, gerek örgün eğitimde gerekse yaygın eğitimde kullanılabilecek. Öğretim materyali olan videolar, Kur’an-ı Kerim’i, iyi bir okuyucu diye vasfedilen bir öğretmenden dinleyerek, onun okuyuş şeklini kavrayarak, yakından karşılıklı konuşma usûlüyle ve kabul etme yoluyla ders alarak öğrenmeye katkıda bulunacak.

#MEB
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#EBA
7 yıl önce