|

Oktar'a cezaevinde 'harcama sınırı'

Kurduğu suç örgütüyle aralarında genç kızların ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişiyi mağdur ettiği suçlamasıyla tutuklanan Adnan Oktar'ın cezaevindeki durumuyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:41 - 3/08/2018 vendredi
Güncelleme: 16:45 - 3/08/2018 vendredi
Diğer
Adnan Oktar ve suç örgütünün mensupları polis operasyonuyla gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.
Adnan Oktar ve suç örgütünün mensupları polis operasyonuyla gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Adnan Oktar'ın cezaevindeki harcamaları için kendisi adına 'emanet para' hesabı oluşturuldu. Hile, şantaj ve çeşitli illegal yollardan elde ettiği milyonlarca lira ile lüks bir hayat sürdüğü idida edilen Oktar cezaevinde 300 liradan fazla para harcayamayacak.

Nakit kullanımı yok

  • Adnan Oktar, cezaevindeki iki haftasını doldurdu. İlk iki günü kameralı gözetim altındaki özel bölümde geçiren Oktar, daha sonra psikolojik ve bedeni sağlık tetkikinin ardından 3 kişilik bir koğuşa tek başına alınmıştı. Oktar'ın ilk ziyaretçileri ise ağabeyi ve yeğeni olmuştu. Oktar'ın cezaevinde uyması gereken dikkat çekici bazı kurallar da var.

Milliyet'in haberine göre, dışarıda lüks ve şatafatlı hayatıyla dikkati çeken Oktar, kanuni düzenlemeler gereği cezaevinde nakit para kullanamayacak.

Oktar, için ilgili yönetmeliğe göre 'emanet para' hesabı oluşturuldu. Oktar'ın avukatı veya yakınları tarafından bu hesaba yatırılan para Oktar'ın cezaevindeki ihtiyaçları için kullanılacak.

Fiş yazacak

Bu fişle talep ettiği ürünlerin parası ise hesabından kesilecek.

#Adnan Oktar
#Cezaevi
#Para
il y a 6 ans