|

Ölümüne savaştılar

29 Kasım’da DEAŞ’lı teröristlerle çatışırken ağır yaralanan ve şehit olmak üzereyken örgüt tarafından kaçırılan 2 kahramanın cenazesi memleketlerine getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:52 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'lı teröristlerle savaşırken kendileriyle irtibat kesilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Duran Keskin ile Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu açıklandı. 29 Kasım'daki çatışmada Keskin ile Kaşıkçı, teröristlerle mühimmatları bitene dek savaşmış, ağır yaralanmış ve hayatlarını kaybetmek üzereyken örgüt tarafından kaçırılmışlardı. İki kahramanın naaşlarının yerini tespit eden güvenlik güçleri, şehit cenazelerini bölgeden alarak memleketlerine uğurladı.



ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLADI


Gaziantep'teki törenin ardından memleketi Adana'ya gönderilen şehit Duran Keskin'in cenaze namazı Merkez Sabancı Camii'nde kılındı. Buradaki tören süresince, Kore gazisi olduğu belirtilen iki kişi ellerinde büyük Türk bayrağıyla şehidin tabutunun başında bekledi. Şehidin astsubay eşi Gökçe Keskin ise uzun süre tabuta sarıldı ve öptü. Şehidin annesi Elife Keskin ile binlerce vatandaşın gözyaşlarına sahne olan tören sonrası cenaze Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.



VURULDU, TEKRAR GİTTİ


29 Kasım'da şehit olan diğer asker, Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı'nın naaşı ise memleketi Çanakkale'ye getirildi. Kaşıkçı'nın babası Ramazan Kaşıkçı, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Oğlum milleti, devleti için canını hiçe sayarak, orada sonuna kadar çarpışarak şehit düşmüştür. O kahramanlar olduğu sürece bu ülke beraber olacak. Asla bayrağı hiç kimse indiremeyecek. Al bayrağımız her zaman dalgalanacak. Oğlum seninle ne kadar gurur duysam azdır. Sen benim onurumsun” dedi. Şehidin kardeşi Erdinç Kaşıkçı da abisinin raporlu olmasına rağmen yeniden göreve döndüğünü kaydetti ve şunları söyledi: “Geçen Kurban Bayramı'nda vuruldu da geldi. Doktor rapor verdi. 'Kullanmayacağım ben, arkadaşlarımı yalnız bırakmam' dedi, koşa koşa Suriye'ye gitti. Eğer raporu kullansaydı, şimdi yanımızda olacaktı. Ağabeyim vatanını o kadar çok seviyordu.” Şehit Kaşıkçı'nın cenazesi bugün toprağa verilecek.


#DEAŞ
#Fırat Kalkanı Harekâtı
7 yıl önce