|

Önseçimi askıya alacak

AK Parti ile sürdürülen koalisyon görüşmelerden bir sonuç alamayan CHP'de erken seçim alarmı çalmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 23:29 - 22/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Milletvekili adaylarının yüzden 85'inin ön seçimle belirlenmesi zorunlu olan CHP'de bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında tüzük değişikliğine gidilecek.



CHP tüzüğünde yer alan yüzde 15'lik genel merkez kontenjanını yönetmeliğe alarak, 110 kişilik A Takımını ön seçime sokmadan 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı yapan ve her fırsatta tabana “Adaylarımızı önseçimle belirleyeceğiz” mesajı veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kuralı bugün yapılacak olan PM toplantısı ile askıya almaya hazırlanıyor.



YSK'DAN GÖRÜŞ ALINMADI


CHP yönetimi, tabanda bir rahatsızlığın oluşmaması için mütalaa isteyeceğini duyurmasına karşın YSK'dan görüş almadığı ortaya çıktı. Bunun yerine PM kararı ile tüzüğün ilgili maddesini rafa kaldıracak olan Kılıçdaroğlu, PM üyelerine “erken seçim sürecine yorucu bir tablo ile girmemek gerekir” mesajı ile destek isteyecek. Mevcut milletvekillerinden 21'inin Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile son 10 gün içinde görüştüğü ve bir daha önseçim maratonuna girmek istemediğini ilettiği öğrenildi.


#koalisyon
#ysk
#erken seçim
9 yıl önce