|

Operasyon için yakın temastayız

Başbakan Yıldırım, ihtiyaç halinde Kuzey Irak’ta PKK’ya operasyon yapılacağını belirterek, “Bu konuda Irak hükümetiyle de yakın temas halindeyiz. Ümit ederim ki yakın bir gelecekte daha iyi bir işbirliği geliştirmiş oluruz. Mücadelemiz, terör tamamen bu topraklardan yok oluncaya kadar durmayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:50 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın bölgede güvenliği tesis etmek için yürütüldüğünü belirterek, “Bazen çözüm süreci diyorlar, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesidir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, ardından AK Parti’nin Siyaset Akademisi açılışında konuştu.

Yıldırım, bölücü terör örgütlerinin her türlüsüyle mücadelenin hem yurt içinde hem de yurt dışında devam ettiğini belirtti. Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatlarını hatırlatan Yıldırım, “Kuzey Irak bölgesine de sürekli, ne zaman ihtiyaç duyulursa o zaman operasyonlar yapılıyor. Bu konuda tabii Irak hükümetiyle de yakın temas halindeyiz. Ümit ederim ki yakın bir gelecekte, önümüzdeki dönemde daha iyi bir iş birliği gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Yıldırım, “Suriye’de attığımız adımlar bölgemizdeki huzurun tesisi için, bölge halkının geleceğini güvence altına almak için atılan adımlardır. Mücadelemiz terör tamamen bu topraklardan yok olana kadar durmayacak. Bazen Çözüm Süreci diyorlar, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün bu topraklardan defolup gitmesidir” diye konuştu.

HERKES KONUŞUYOR

Yıldırım, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için nisan ayında tekliflerin alınacağını belirterek, “Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Buradan açıkça söylüyorum. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak. Çalışanlar kesinlikle mağdur olmayacak” dedi. Yıldırım, nişasta bazlı şeker üretiminin de denetim alınacağını ve kota konulacağını söyledi.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#Binali Yıldırım
6 yıl önce
default-profile-img