|

Ordu’dan Artvin’e Kültür ve turizm seferberliği

Doğu Karadeniz’de gerçekleştirilecek ‘Tarihi Mirasın Korunması Projesi’ kapsamında yaklaşık 300 milyon lira harcanarak en az 100 tarihi yapı restore edilecek. DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, “Projeyle Doğu Karadeniz’in tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılacak ve bu sayede de turizm potansiyeli artacaktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:08 - 22/02/2015 Pazar
AA
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA), bölgede turizmin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında Ordu’dan Artvin’e kadar kültür, turizm ve yöresel mimari değerleri restore edilecek. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz’in, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması amacıyla 300 milyon liralık harcama öngörülen projeyle bölgenin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılarak turizmde ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

TARİHİ DOKU ÖN PLANA ÇIKACAK

Bölgede farklı alternatifler oluşturulması ve turizmi ön plana çıkaracak çalışmaları önemsediklerini dile getiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Proje kapsamında Artvin’in Şavşat ilçesinde, Giresun’un Zeytinlik Mahallesi ve Şebinkarahisar ilçesinde, Gümüşhane’nin Süleymaniye Mahallesi’nde, Ordu’nun Menekşe Sokağı’nde ve Ünye ilçesinde, Rize’nin Çamlıhemşin, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinde, Trabzon’un Ortahisar ve Akçaabat ilçesindeki Orta Mahalle’de gerçekleştirilmesi düşünülen rehabilitasyon çalışmalarıyla bölgenin tarihi dokularını ön plana çıkartmayı amaçlıyoruz. Projeyle Doğu Karadeniz’in hem tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılacak hem de bölge ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılacak. Hedef; en az 100 tarihi yapının turizme kazandırılması” diye konuştu.

YÜZDE 25 ARTTI

Kaldırım, Doğu Karadeniz’i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre 2014 yılında yüzde 25 artarak 5 milyonu aştığını söyledi. Turizm potansiyelini artıracak projeler geliştirdiklerini belirten Kaldırım, temel amaçlarının, bölgedeki kültür, turizm ve yöresel mimari değerlerini turizme kazandırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak olduğunu anlattı.

Kaldırım, Doğu Karadeniz’in projeyle turizmde kısa sürede büyük ivme kazanacağını sözlerine ekledi.
#DOKA
#Ordu
#kültür
# turizm
#restore
9 yıl önce