|

Özgecan için BM'ye mektup

CHP Adana Milletvekili Loğoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a bir mektup göndererek, 11 Şubat'ın kadın erkek eşitliği günü ilan edilmesini istedi

Yeni Şafak
16:46 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 14:49 - 17/02/2015 Salı
AA

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin yalnızca kadına yönelik bir şiddet olayı değil, insanlığa karşı işlenmiş bir vahşet olduğunu belirtti. 


BM'nin kadın sorunları konusunda çalışmalar yaptığını, ayrıca insanlığın aklının ve vicdanının küresel merkezi durumunda olduğuna dikkati çeken Loğoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a bir mektup göndererek, Aslan'ın öldürülmesinin ardından kadına yönelik şiddet konusuna bir kez daha uluslararası alanda dikkati çekmek istediğini kaydetti.


Mektubun içeriği konusunda bilgi veren Loğoğlu, mektupta BM'nin bugüne kadar kadına yönelik çalışmaları toparlayan yeni ve güncel çalışma gerçekleştirilebileceğini belirttiğini, böylece kadına yönelik şiddet konusunda tüm ülkelere yol gösterecek bir rehber hazırlanabileceğini vurguladığını aktardı.


Loğoğlu, mektupta ayrıca 11 Şubat'ın BM tarafından kadın erkek eşitliği günü olarak ilan edilmesine ilişkin teklifte bulunduğunu da söyledi.

#CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu
#TBMM
#Özgecan Aslan
#BM
#Özgecan için BM'ye mektup
9 yıl önce