|

Putin Macron'u uyardı: Londra’nın parmağı var

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye operasyon düzenleneceğini ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in de 'bedel ödeyeceğini' bildiren Twitter mesajının ardından Pentagon'a destek için savaş gemisini Doğu Akdeniz'e gönderen Fransa'dan geri adım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron - Rusya Devlet Başkanı Putin
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron - Rusya Devlet Başkanı Putin

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Putin'i telefonla arayarak onunla görüştü. Görüşmeye ilişkin Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin Suriye'deki durumun kötüleşmesinden endişe duydukları, bölgede istikrar ve barışı sağlamak için Paris-Moskova arasındaki diyaloğun sürmesinden yana oldukları ifade edildi.

MOSKOVA KABUL ETMİYOR

Macron, önceki günkü mesajında, 7 Nisan’daki saldırıyı Esed rejiminin düzenlediğine dair ellerinde kanıtlar olduğunu söylemiş ve ayrıca Fransa’nın, bölgede istikrarı hedef alan gerilimin artmasına izin vermeyeceğini belirtmişti. Kremlin’den verilen bilgide ise Putin’in Macron’u Suriye’de ‘tehlikeli bir eyleme imza atmama konusunda uyardığı’ ifadesi dikkat çekti. Öte yandan kimyasal saldırıya ilişkin Moskova'dan dikkat çekici bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Duma’daki kimyasal saldırıyı gösteren görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını, ‘kimyasal saldırı provokasyonunun’ arkasında ise İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını iddia etti. Rusya’nın BM Temsilcisi Vasiliy Nebenzya ise “Fransa, İngiltere ve ABD’nin tek isteği Esed’i devirmek ve Rusya’yı bölgeden izole etmek” diye konuştu.

#Putin
#Macron
#İngiltere
6 yıl önce