|

PYD gücünü silahtan alıyor

PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in ağabeyi Prof. Dr. Müslim, PYD’nin gücünün tek sebebinin silahlar olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:24 - 21/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in ağabeyi Prof. Dr. Mustafa Müslim, PYD'nin, Suriye'deki Kürtlerin yüzde 10'luk bir bölümünü temsil ettiğini belirterek, “PYD'nin güçlü olmasının sebebi ellerinde silah olmasıdır. Kendilerine muhalif olanları tutukluyor ve karşılarına farklı bir görüşle çıkılmasını da istemiyorlar” dedi. Müslim, Türkiye'nin, hiçbir etnik ve mezhep gözetmeden Suriye halkına sahip çıktığını söyledi.



KAPIYI AÇMASANIZ KÜRTLER ÖLÜRDÜ


Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli Kürt'ün de geçen yıl Kobani (Ayn el Arap) üzerinden Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Müslim, “Eğer Türkler evlerini açmamış olsaydı Kürtler soğuktan ve açlıktan ölürdü. Türk hükümeti ve halkının Kobanililere yaklaşımı çok şerefliydi, bunu tarih böyle kaydedecek” diye konuştu.



GİZLİ PETROL SATIŞI


PYD'nin, Haseke'den çıkarılan petrolü tüccarlar aracılığıyla gizlice Suriye rejimine sattığını savunan Müslim, Suriye'de birçok grubun halktan habersiz kendi aralarında gizli anlaşmaları olduğunu, bu anlaşmalar sayesinde petrolden milyon dolar gelir elde ettiğini ileri


sürdü.


#ışid
#Salih Müslim
#Mustafa Müslim
#pyd
9 yıl önce