|

PYD terör örgütü mü yiğitsen açıkla

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür yiğitsen açıkla. Açıklayamazsın çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 08:55 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla." dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zata sesleniyorum: Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen açıkla ama açıklayamayacaksın çünkü sen onların Meclis’teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin” dedi. Erdoğan, partisinin Bitlis ve Batman kongrelerinde konuştu

PKK’NIN DESTEĞİYLE MECLİS’E GİRDİLER

Erdoğan, şunları söyledi: “Şurada size çok anlamlı birkaç örnek vereceğim. Türkiye’de sözde bir ana muhalefet var. Bir tanesi çıkıyor, ‘PYD bir terör örgütü değildir’ diyor. Senin zaten PKK’dan ne ayrılığın var ki? O da PKK için ‘Terör örgütü değildir’ diyordu çünkü onlar parlamentoya terör örgütünün verdiği destekle girdiler. Yoksa demokratik yollardan değil.

SİLAHLAR YÜZDE 70 YERLİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği sözlerden dolayı tepki gösteren Erdoğan, “Ana muhalefetin sözde genel başkanı, ‘bir delikli tüfeği bile üretemezsen nasıl savaşacaksın’ diyor. Ah zavallı, haberi yok, şu Afrin’de kullanılan silahların yüzde 60-70’i yerlidir Bay Kemal. Yıllarca şu Amerika bize insansız hava aracı vermediler. Bizzat kendileriyle görüştüğümde, Kongre'den izin çıkarsa dediler, çıkmadı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi biz İHA’nın silahlısını da silahsızını da yapıyoruz. Silahlı insansız hava araçlarıyla vuruyoruz. Bu ülke toplu iğne yapamıyordu. Ürettiğimiz İHA, toplarla, füzelerle adeta balyoz gibi iniyoruz. Artık bizim kendi helikopterimiz, füzemiz, şu anda kendi tüfek ve tankımız var. Her alanda kendi göbeğini kesen bir Türkiye için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


AHLAKSIZ TEMSİLCİLER

Cumhurbaşkanı, (ÖSO) Onlar ‘Biz Osmanlı’nın, Türk’ün dostuyuz’ diyor. Bu CHP’nin ahlaksız temsilcileri de onları kalkıyor, maalesef terör örgütüyle iş tutanlardan ilan ediyor. Şu anda Özgür Suriye Ordusu kiminle yan yana? Benim Mehmedimle yan yana, omuz omuza. Kolunda fors olarak ne var? Türk bayrağı var. Peki PYD’nin kolunda ne var? Amerika’nın bayrağı var. PKK’nın malum, artık ne dersen de, onlar var. Bu CHP, işte bu” dedi.

MACRON İLE AFRİN’İ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam saatlerinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. İki lider arasında yapılan görüşmede, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı ve Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Erdoğan, Türkiye’nin herhangi bir ülkenin toprağında gözü olmadığına dikkati çekerek, Afrin’i terör unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı.


Daha çok ağlayacaksınız

Cumhurbaşkanı, Alman vekillerin boyunlarına PKK paçavraları asarak Meclis’te oturuma katılmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bazı kendini bilmezler, istikametini kaybetmiş olanlar paçavraları boynuna takarak, PKK’yı terör örgütü olarak tanıdıkları halde, terör örgütünün paçavralarıyla parlamento binasının içinde ağlıyorlardı. Daha çok ağlayacaksınız çok. Oradan o paçavraları boynunuza takmakla hiçbir yere gidemeyeceksiniz. Onlar, bizim kararımızı hiçbir zaman değiştirmeyecek” şeklinde tepki gösterdi.

AB SES ÇIKARMIYOR

Erdoğan, “Tek vatan. 780 bin kilometrekarelik bu vatan topraklarından başka bizim vatanımız var mı? Öyleyse vatanımıza sahip çıkacağız. Bakınız karşımızda kimler var, Batı var. Bakıyorsunuz ABD’nin teröristlere verdiği silahlar var. PYD, PKK var. Bunlar terörist. Kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, bunlar sadece terörist. Avrupa parlamentosunda eylem yapıyorlar. AB bunları terör örgütü ilan ettiğini söylüyor ama parlamentonun içinde bir grup bunları temsil edenler eylem yapıyor ama AB ses çıkarmıyor” dedi.

PKK PAÇAVRALARI İLE MECLİSE GELDİLER

Alman Federal Meclisi geçtiğimiz günlerde bir oturumunda Yeşiller Partisi’nin isteği üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin kentindeki ABD destekli terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ele alınmış, Türkiye’nin harekata bir an önce son vermesini isteyen Alman vekiller boyunlarına PKK paçavraları asarak oturuma katılmıştı.


Çakallara kaçmak düşer

“Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer” diyen Erdoğan, “Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz” dedi. Erdoğan, “14. gün, silahlı kuvvetlerimiz Afrin’de. Afrin’de benim halkıma, milletime zulmeden, benim Bitlis’imde adeta mezarlıklarda mahkemeler kuran o PKK’ya, PYD’ye, o YPG’ye oraları mezar etti mi? Eğer milletimizin huzurunu kaçırırsanız, bak sizin başınıza F16 oluruz, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla sizi o inlerinizde yok ederiz’ demiştik. O kurdukları mahkemeler, o sahte mezarlar şimdi nerede?” ifadelerini kullandı. Cemil Meriç’in “Işık doğudan gelir.” dediğini anımsatan Erdoğan, “Bizim ışığımız, doğudan başlayıp Avrupa’nın içlerine kadar asırlarca insanlığı aydınlatmıştır. Biz böyle bir milletin torunlarıyız. Davanız büyük olunca karşınıza çıkan sorunlar da büyük oluyor.” diye konuştu.

En anlamlı mesajı bana Batman verdi

Batmanlıların Türk bayrakları ve zeytin dalı ile karşıladığı Erdoğan, vatandaşların elindeki zeytin dalını bulunduğu otobüsün üzerine istedi. Erdoğan, “Bugüne kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’na demek ki Batman her şeyiyle destek veriyor. İnşallah bu buluşma bir diriliş muştusu olacak. Batman’dan bugün bu müjdeyi alıyorum. Zeytin Dalı Operasyonu’nun tescil edilmiş hali var bugün. Zeytin Salı Operasyonu’nda bizim hanım kardeşlerimiz de var cephede. Ben de onlar için bu zeytin dalını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıma veriyorum” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdogan
#Kemal Kılıçdaoğlu
#CHP
#Kurultay
6 yıl önce
default-profile-img