|

Rahatı kaçtı!

CHP’li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kullandığı evin 222 bin liralık tadilatını belediyeye yaptırdığını ortaya çıkaran Yeni Şafak’ı polise şikayet etti. Muhabirlerimiz Öz'ün evinin fotoğrafını çektiği için “huzur ve sükunu bozdukları” suçlamasıyla karakola ifade vermeye çağrıldı!

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 08:22 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Rahatı kaçtı!
Rahatı kaçtı!

Kartal Belediyesi, Yeni Şafak’ın “tadilat usulsüzlüğünü” ortaya çıkaran haberinden rahatsız oldu. Haberle ilgili çalışan ve fotoğraf çekimi için Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün konutunun önüne giden iki muhabir arkadaşımız, önce güvenlik görevlileri ve zabıtanın tacizine uğradı, ardından arkadaşlarımız savcılığa şikayet edildi. Haberin yayınlandığı gün belediyeye bağlı güvenlik amiri polise giderek evin fotoğraflarının çekildiği için şikayet etti. Şikayetin ardından gazeteci arkadaşlarımız, “Kişilerin huzuru ve sükununu bozma” suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifade vermeye davet edildi! Şikayet dilekçesinde de konutun Çalışma Ofisi değil lojman olduğunun belirtilmesi dikkat çekti. Öte yandan Katal Belediyesi'nden ihale skandalıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

EVİ BAŞTAN AŞAĞI
TADİLATA SOKTU

Yeni Şafak’ın ortaya çıkardığı Kartal Belediyesi’ndeki “tadilat usulsüzlüğü”nde, belediye başkanı Altınok Öz’ün 2016’nın Şubat ayında çatısında çıkan yangından sonra evini ihale yoluyla yeniletmesinin ayrıntıları yer aldı. Buna göre Öz’ün evinin çatısı yandıktan sonra belediye, tadilat için “acil” koduyla ihaleye çıkılmış ancak ihale 2,5 ay sonra gerçekleştirilmişti.

BAŞKANLIK OFİSİ
OLARAK GÖSTERİLDİ

Evin tadilat ihalesi “Başkanlık Çalışma Ofisi tadilatı” şeklinde ilana çıkmış ve 222 bin TL bedelle bir inşaat firmasına ihale edilmişti. Ayrıca yangın çatıda çıkmasına rağmen, ihaleyle tüm konut neredeyse baştan sona tadilata sokulmuş ve ferforje korkuluk ve meşe işlemeli gömme dolap gibi lüks malzemeler kullanılmıştı. İşte muhabir arkadaşlarımız bu haberle ilgili çalışma yaparken Belediye Başkanı’nın konutu önünde fotoğraf çalışması yapması belediyeyi rahatsız etti.

#CHP
#Kartal Belediyesi
7 yıl önce