|

Ramazan’a veda

Yeni Şafak
04:00 - 17/07/2015 Cuma
Güncelleme: 22:10 - 16/07/2015 Perşembe
Diğer

On bir ayın sultanı Ramazan bir sonraki yıl yeniden gelmek üzere gitti. Son teravih namazı ve son sahuru tarihi camilerde geçiren vatandaşlar yoğunluğa neden oldu. İstanbul'da son teravih için en çok tercih edilen Fati Camii oldu. Fatih Camisi'nin içinde yer kalmayınca vatandaşlar avluda namaz kıldı. Ankara'da son teravih için en çok tercih edilen cami ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan Beştepe Millet Camii oldu. Namazlarını kılan cemaat ardından edilen dualara hep birlikte amin dedi.


SON SAHURDA EYÜP TERCİH EDİLDİ

Son sahur için en çok tercih edilen yer ise Eyüp Sultan Camii oldu. Bir ay boyunca oruç tutan vatandaşlar, Ramazan ayının son sahurunda Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Birçok vatandaş teravih namazının ardından cami etrafında yerini aldı. Çimlere örtülerini seren vatandaşlar, burada sahur yaptı. Seyfettin Hasan ismindeki bir vatandaş, son sahur için Arnavutköy'den geldiklerini belirterek, “Eyüp Sultan'da iftarımızı yaptık, sahurumuzu yapacağız, sabah namazımızı kılıp gideceğiz” dedi.



Namaza kadar zikir ve dua


Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı'nın manevi atmosferinden vatandaşların gereği gibi istifadesine ve bu kutlu günlerin neşe, coşku ve huzurunun Türkiye genelinde teneffüs edilebilmesi için tüm camilerde “Ramazan Bayramı Özel Programı” düzenledi.


TÜM CAMİLERDE YAPILDI

Program, mahalli şartlar dikkate alınmak suretiyle il ve ilçe müftülüklerine bağlı merkezi camiler başta olmak üzere tüm camilerde uygulandı. Sabah namazı ve bayram namazı arasında gerçekleştirilen bir saatlik program şu şekilde planlanlandı: “Sabah namazından önce Yasin-i şerif okunması, sabah namazından sonra aşr-ı şerif, Haşr suresinin son 5 ayetinin okunması, tesbihat, bayram vaazı, aşr-ı şerif, tesbihat, dua ve bayram namazı tarifi.”






#teravih namazı
#Ramazan
#Ramazan Bayramı
9 yıl önce