|

Reform paketleri devreye girecek

A takımının yarıya yakınını yenileyen AK Parti'de 2019 seçimlerine sıkı hazırlanmak için yol haritasını gözden geçirecek. 16 Nisan halk oylaması sonuçları üzerinden yapılan değerlendirmeyle yorulan teşkilatlarda değişime gidilecek. Reform paketleri hızla devreye girecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:37 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Reform paketleri devreye girecek
​Reform paketleri devreye girecek

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın AK Parti’ye dönmesiyle büyük değişim başladı. Pazar günü toplanan 3’ncü Olağanüstü Büyük Kongre’de 50 kişilik MKYK listesine 19 yeni isim girdi. Bu kapsamda partinin A takımının yarıya yakını kongrede büyük oranda yenilendi.

KADROLAR GENÇLEŞİYOR

Bu yenilenme ile partide hızlı ve gençleştirme süreci de yaşanacak. Kadrolarda gençliğin önü açılacak. 16 Nisan halk oylaması sonuçları üzerinden yapılan inceleme raporları dikkate alınarak yorulan teşkilatlarda değişime gidilecek.

YOL HARİTASI MASADA

AK Parti hem 2019 seçimlerine sağlam bir şekilde hazırlanacak hem 2023-2053-2071 hedeflerinin yol haritasını gözden geçirecek. Partiye yeni bir heyecan getirilecek. Reform paketleri hızla devreye girecek. Yeni dönemin sıçrama dönemi olarak nitelendirildiği AK Parti’de Başbakan Binali Yıldırım, MKYK’da genel başkanvekili sıfatıyla listenin en başında yer aldı.

HASSASİYETLER GÖZETİLDİ

MKYK listesini oluştururken Erdoğan’ın, çok sayıda hassasiyeti gözettiği belirtildi. Partiyi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroda, hukukçulardan gazetecilere, mühendislerden doktorlara kadar farklı mesleklerden isimler yer aldı.

7 BÖLGEDEN İSİMLER LİSTEDE

Yedi bölge ve büyükşehir hassasiyetin gözetildiği listede toplumun her kesimi temsil edildi. Erdoğan’ın bu kadrosu atılım kadrosu olarak yorumlandı.

EN ÇOK MUSTAFA ADI VAR

Listede Mustafa ismi ilk sırada yer aldı. Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel listeye girerken, Mustafa’yı Mehmet takip etti. Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker ve Mehmet Muş listeye giren isimler oldu.


YILDIRIM YENİDEN GRUP BAŞKANI

AK Parti haftalık grup toplantısını çarşamba günü yapacak. TBMM’deki grup toplantısı basına kapalı gerçekleşecek. Toplantıda Yıldırım’ın grup başkanlığı için seçim yapılacak. Yıldırım, aynı gün milletvekilleriyle birlikte yemek yiyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta içerisinde hem kabinede hem MYK’da bir değişiklik yapması bekleniyor.

#AK Parti
#MKYK
#TBMM
7 yıl önce