|

Ruhani’den kritik ziyaret

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Ankara’ya geliyor. Sürpriz ziyaretin Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı harekat öncesinde olması dikkat çekti. İki günlük ziyarette Ruhani’ye kabinesindeki üst düzey ekonomik ve siyasi kurmayları eşlik edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:38 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine bugün Ankara'ya geliyor. Ziyaretin, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı harekat öncesinde yapılması dikkati çekti.

ERDOĞAN DAVET ETTİ

İran Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi daveti üzerine bugün Ankara'yı ziyaret edeceği belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, Ruhani'ye iki gün sürecek Ankara ziyaretinde, kabinesindeki üst düzey ekonomik ve siyasi kurmayları eşlik edecek.

TİCARET HACMİNİN ARTIRILMASI GÜNDEMDE

  • Ruhani, Türkiye temasları kapsamında Erdoğan ile biraraya gelecek. 5. Yüksek Stratejik İlişkiler Konseyi'ne de katılacak. Toplantıda, iki ülke ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılması için iki ülke cumhurbaşkanının benimsediği hedef ele alınacak. Ziyaret çerçevesinde iki ülke cumhurbaşkanı huzurunda ekonomik, kültürel ve politik alanlarda hazırlanmış önemli anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.

SURİYE DE MASADA

Hasan Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon açıklamasından sonra ziyaret gerçekleştirmesi ise dikkati çekti. Erdoğan'ın operasyon sinyalinden sonra İran'dan yapılan açıklamada, "Operasyon Suriye devletinden izin alınarak yapılmalı" ifadelerine yer verilmişti.

#Suriye
#Hasan Ruhani
#İran
#5. Yüksek Stratejik İlişkiler Konseyi
5 yıl önce