|

S-400 korkusu bitmiyor

Acil savunma ihtiyacı olarak Rusya’dan S-400 füzesi almak isteyen Türkiye’ye ABD’den tehditler gelmeye devam ediyor. ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, Türkiye’nin de üretim ortağı olduğu yeni nesil savaş uçağı F-35’leri TSK’ya vermeyebileceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
S400 füze savunma sistemine yönelik NATO ve ABD’den tehdit içerikli mesajlar gelmeye devam ediyor.
S400 füze savunma sistemine yönelik NATO ve ABD’den tehdit içerikli mesajlar gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin acil ulusal güvenlik ihtiyacını gidermek amacıyla, Rusya’dan satın aldığı S400 füze savunma sistemine yönelik NATO ve ABD’den tehdit içerikli mesajlar gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Heidi Grant, S400’lerin kullanıma sokulması halinde, Türkiye’ye üretim ortağı olduğu F-35 yeni nesil savaş uçaklarını teslim etmemekle tehdit etti. Grant, tehdidine gerekçe olarak S400’lerin NATO teknolojisine entegre izni verilemeyeceğini gösterdi. Defense News’e konuşan Grant, “Eğer Türkiye S400’leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır.


İleriki aşamada da Türkiye’nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir” tehdidinde bulundu. Türkiye’nin daha önce, S400’leri NATO sistemine entegre etmeyeceğini açıklamasına rağmen, NATO ve ABD’den tehditvari açıklamaların gelmesi maksatlı görülüyor. Geçtiğimiz aylarda NATO askeri komite başkanı General Petr Pavel de, “Türkiye S400’leri satın alırsa sonuçları olur” ifadelerini kullanarak adeta şantajda bulunmuştu. Saldırı amaçlı kullanılmayan ve savunma aracı olan S400’lerin ABD tarafından bir müttefiğini tehdit etmeye varacak kadar paniğe sebep olması dikkat çekti.

#Türkiye
#ABD
#F-35
#S400
6 yıl önce