|

Sarai Sierra cinayetinde ilk bulgular

Kameralarda en son Eminönü bölgesinde görülen kayıp fotoğrafçı Amerikalı Sarai Sirerra'nın cesedi Cankurtaran surları dibinde araştırma yapan polis ekipleri tarafından bulundu.

Oktay Yıldırım / Yenisafak.com.tr / AA
00:00 - 2/02/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:47 - 2/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sarai Sierra cinayetinde ilk bulgular
Sarai Sierra cinayetinde ilk bulgular

İstanbul Eminönü Cankurtaran sur dibinde araştırma yapan polis ekipleri bir kadın cesedi buldu. Olay yerine sevk edilen çok sayıdaeki polis ekipleri bölgeyi abluka altına aldı. Sahil Kendy caddesi üzerinde surların dibinde bulunan kadın cesedinin yapılan incelemeler sonucunda 21 Ocak'tan bu yana esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Amerikalı fotoğrafçı 33 yaşındaki Sarai Sierra ait olduğu belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü, ekipleri bölgeye çok sayıda polis sevk etti. Sahil Kennedy Caddesi'nde deniz fenerine 100 metre mesafede, tarihi surların hemen dibinde bulunan Sarai Sierra'ın bulunması için Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri özel ekip kurmuştu.

21 OCAK'TAN BU YANA KAYIP

Fotoğraf çekmek için İstanbul'a geldiği belirlenen Sarai Sierra, son olarak 21 Ocak Galata Köprüsü üzerinde Eminönü yönüne giderken MOBESE kameraları tarafından tespit edilmişti. Beyoğlu'nda bir pansiyonda eşyaları ve pasaportu bulunan Sierra'nın kaybolduğu gün internet üzerinde tanıştığı Taylan K. da gözaltına alınıp sorgulanmıştı. Taylan K., Amerikalı kadının sadece arkadaşı olduğunu, nerede bulunduğunu bilmediğini söylemişti. Olayın ardından Sierra'nın eşi ve kardeşi, İstanbul'a gelerek polise ifade vermiş ve kadının eşyalarını almıştı.

13 kişi gözaltına alındı

Fatih'te cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili 'si kadın olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, ifadelerine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Emniyetten ilk bulgular

Adli Tıp'ta yapılan ilk tespitte ' ABD'li Sierra'nın bedeninde bıçak izine rastlanmazken, kafasının arkasında darp izi tespit edildi. Surlarda bulunduğunda suratı tanınmaz halde olan Sarai'nin, hırsızlık ve tecavüze mağruz kalmadığı, darp ile öldürüldüğü belirtildi.

Görgü tanığı

Öte yandan olayla ilgili ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. 

Görgü tanığı, salı günü saat 23.00-23.30 sıralarında otomobiliyle Sarayburnu sahilinden geçtiğini belirterek, 'Şahin marka beyaz bir otomobilden bir adamın bir şeyler çıkarmaya çalıştığını gördüm. Bu sırada bir kadın eli fark ettim. ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin o bölgede bulunduğunu görünce ifade vermek için geldim' diye konuştu.

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı

Fotoğraf çekmek amacıyla geldiği İstanbul'da kaybolan Amerikalı kadın turist Sarai Sierra'nın (33) cesedi Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Fatih Cankurtaran'da surların dibinde bulunan kadın cesedinin Sarai Sierra'ya ait olduğu kesinleşti. 21 Ocak'tan beri kendisinden haber alınamayan Sierra'nın bulunması için polis seferber olmuştu. Kayıp kadından en ufak bir haber alınamaması ölmüş olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmiş, polis ekipleri bulunan her cesedi kayıp Sierra olabileceği şüphesiyle titizlikle incelemişti. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis son olarak Sierra'nın Galata Köprüsü üzerindeki görüntülerine ulaşmış ve çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırmıştı.

Surların dibinde bulunan Sierra'nın cesedi, yapılan incelemelerin ardından Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.


11 yıl önce