|

Savcılık gömü peşinde

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı sanıklarından Bayram'ın, ortağıyla ilgili "15 Temmuz'dan sonra köye altın gömmüşler" iddiası inceleniyor. Savcılık, iddianın arıştırılması için emniyete talimat verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:53 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Savcılık sanıklardan Ersin Bayram'ın iddiasını incelemeye aldı.
Savcılık sanıklardan Ersin Bayram'ın iddiasını incelemeye aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik 20 Ağustos'ta gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan sanıklardan Ersin Bayram'ın iddiasını incelemeye aldı. Saldırı sonrası elçiliğe ateş açan Ahmet Çelikten ve beraberindeki Osman Gündaş ile Gündaş'ın patronu Ersin Bayram tutuklandı. FETÖ'nün evlerinde kaldığını, sohbetlerine katıldığını itiraf eden ve telefonundan FETÖ bağlantılarını ortaya koyan birçok doküman ele geçirilen Bayram'ın eski ABD Büyükelçisi John Bass'la çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı.

YENİDEN İFADESİ ALINDI

Bayram'ın, eski ortağı Hüseyin Mandırıca ile Mandıracı'nın kayınpederi Hamza Yılmaz ile ilgili "15 Temmuz'dan sonra birkaç araba köylerine gitmişler, altın gömmüşler" şeklindeki iddiasının ardından savcılık, gömünün peşine düştü. Savcılık, söz konusu altın gömme işleminin doğru olup olmadığını araştırmak için Bayram'ın ikinci kez ifadesine başvurdu. SEGBİS ile yeniden dinlenen Bayram, "Bahse konu altınların hangi köye, hangi tarihte gömüldüğü konusunda bilgim yok. Hüseyin Mandıracı'nın başka bir kişiye anlatması üzerine duydum" iddiasında bulundu.

ARAŞTIRIN TALİMATI

FETÖ'nün esnaf yapılanmasına yönelik bir soruşturma kapsamında 2017’de gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bayram'ın iddiasıyla ilgili savcılık, emniyete müzekkere yazarak iddianın araştırılmasını istedi.

#ABD'nin Ankara Büyükelçiliği
#Saldırı
6 yıl önce