|

Şehit Dunca'nın yürek burkan vasiyeti

Zeytin Dalı Harekatı’nın 57. gününde Afrin’de şehit düşen Binbaşı Mithat Dunca’nın şehit olmadan bir süre önce arkadaşına telefonla gönderdiği vasiyeti ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 03:57 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehidin vasiyetinde eşi ve kızı için yazdıkları yürekleri dağladı.
Şehidin vasiyetinde eşi ve kızı için yazdıkları yürekleri dağladı.

Şehidimizin, 18 Şubat’ta arkadaşına gönderdiği vasiyetinde eşi ve kızı için yazdıkları yürekleri dağladı. Şehit binbaşı, şu vasiyette bulunmuş:

1. Zeynep Naz ve yengen sana emanet her şeyiyle.

2. Yengen nereye isterse oraya defnetsin ve hakkını helal etsin, çok kahrımı çekti biliyorsun. Ama benim gönlümden geçen Eskişehir Vişnelik Hava Şehitliği ya da Ankara Cebeci Şehitliği İhsan Yüzbaşının yanıbaşı. Zeynoma da anlat, ben onlar gelecekte bu meselelerle uğraşmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın diye can verdim bilsin ve hakkını helal etsin.

3. Yengen ile Zeynom planlarımızı ertelemesin, önce Karadeniz turu, sonra Kıbrıs, sonra da Recepler oradayken yurt dışı turlarını mutlaka yapsınlar.

4. Annem, abim ve özellikle de babam hakkını helal etsin. Verilecek tazminatın bir kısmı ile annem ile babamı hacca gönderin.

5. Arkamdan kesinlikle ve kesinlikle kimse para tartışmasına girmesin. İsmail Kartal’a olan borçlarım unutulmasın yeni aldığım arsadan dolayı.

6. Son olarak, şehit olmak nasip olursa inşallah şefaat edeceğim üçüncü kişi de sensin bunu da bil (Zeynom, Yengen, Sen.............)”

#Şehit
#Vasiyet
6 yıl önce