|

Şehit UMKE görevlisini on binler uğurladı

Suriye'nin Afrin bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan UMKE görevlisi Tatar için baba ocağı Erzurum'daki Narmanlı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin yakınları ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Yeni Şafak
14:55 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:41 - 2/04/2018 Pazartesi
AA
Afrin'de şehit düşen UMKE personeli Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.
Afrin'de şehit düşen UMKE personeli Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'nin Afrin bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar, memleketi Erzurum'da, binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Tatar'ın naaşı, Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi önünde düzenlenen törenin ardından ambulanslardan oluşan konvoy eşliğinde kent merkezindeki Narmanlı Camisi'ne getirildi.

  • Törende, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, şehit yakınları, askeri erkan, kurum yetkilileri ve binlerce vatandaş da hazır bulundu.

Polis mangasınca, musalladan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ambulansa konuldu. Bu sırada vatandaşlar tekbirler getirerek "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehidin naaşı, Güzelova Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Bakan Demircan ve protokol, şehidin mezarına toprak attı.

#UMKE
#Afrin
#Erzurum
6 yıl önce