|

Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, darbe girişiminin 2. yılında, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde anma programına katıldı. Yıldırım, “15 Temmuz ve vatanımızın savunmasında fedakarca hayatını seve seve veren bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır. Onların ruhunu şad ettik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:26 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​TBMM Başkanı Binali Yıldırım
​TBMM Başkanı Binali Yıldırım

FETÖ'nün alçak darbe girişiminin 2. yılında, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde anma programı düzenlendi. Programa TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve Ankara Müftü Vekili Ali Tümer tarafından edilen duanın ardından şehit kabirlerini tek tek ziyaret eden Yıldırım, şehit aileleriyle de bir araya geldi.

RUHLARINI ŞAD ETTİK

Yıldırım, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şehit yakınlarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Onların ruhunu şad ettik." diyen Yıldırım, 2 yıl geçmiş olmasına rağmen acıların tazeliğini koruduğunu dile getirdi. Yıldırım, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Milletimizin tamamı bu duygularla bugünü anıyor. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır, ay yıldızlı bayrağımıza rengini veren kahramanlarımızdır" ifadesini kullandı. Yıldırım, dünya durdukça ay yıldızlı bayrağın inmeyeceğini ve ezanların dinmeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "O gecede göğsünü her türlü alçak kurşuna karşı siper eden bu aziz milletin evlatları, bu inançla, bu kararlılıkla canlarını verdiler. Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmak, 81 milyonun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini daim kılmaktır. Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Ve buna benzer alçak hiçbir olayı bu milletin bir daha yaşamamasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

  • TBMM’nin gurur günü
  • TBMM Başkanı Binali Yıldırım, TBMM Şeref Holü'nde "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" temalı artırılmış gerçeklik teknolojisi içeren fotoğraf sergisinin yanı sıra, Zeki Ünal imzalı "15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar" yağlı boya çalışması ile TBMM Şeref Kapısı önünde darbe girişiminde tankların altında ezilerek hasar gören araçlardan oluşan serginin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Yıldırım, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci seneidevriyesini idrak ettiklerini belirterek, "Bugün milletimizin, devletimizin, demokrasimizin zafer yıl dönümüdür; hainlerin, kalleşlerin, darbecilerin başının ezildiği, TBMM'nin gurur günüdür. Gurur gününüz kutlu olsun." diye konuştu.

Şehitlere ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hain darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan askerlerin mezarlarını ziyaret etti. Akar, FETÖ'nün darbe girişiminin 2'nci yılında Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma programının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne gitti. FETÖ'nün hain darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Kurmay Albay Sait Ertürk ile Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın mezarını ziyaret eden Bakan Akar, mezarlara çiçek bıraktı ve dua etti. Şehitlikteki diğer mezarlara da çiçek bırakan Hulusi Akar, yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen şehit aileleriyle de bir süre sohbet etti.


İstikbalimize daima sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla resmi Twitter hesabından paylaşımda bulundu. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Çanakkale ruhuyla milli dirilişe vesile olan Türk milletine şükranlarını sunan Oktay, şehitleri rahmetle andı, gazilere uzun ömür diledi. Oktay, mesajında "Malazgirt, Sakarya, Kut'ül Amare ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimiz istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacak ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracaktır." ifadesini kullandı.

#15 Temmuz
#Demokrasi
#Destan
6 yıl önce