|

Şike ve Odatv hakimi yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında aranan ‘Futbolda şike’ ve ‘Odatv’ davalarının eski hakimi Mehmet Ekinci, Yalova’da gizlendiği kayınpederinin evinde yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen FETÖ ile bağlantılı Selam Tevhid kumpası davası kapsamında firari olarak aranan 'Futbolda şike' ve 'Odatv' davalarının eski hakimi Mehmet Ekinci, Yalova'da yakalandı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde yurt dışına kaçtığı tahmin edilen Ekinci'nin, izini kaybettirdiğini düşünerek ailesi ve yakınlarının yardımıyla kentteki kayınpederinin evinde saklandığını belirledi.



BEN HAKİMİM, DOKUNAMAZSINIZ!


İstanbul merkezli soruşturma çerçevesinde söz konusu adrese düzenlenen operasyonda Ekinci gözaltına alındı. Ekinci'nin, polisleri karşısında görünce, “Ben hakimim, bana dokunamazsınız. Avukatımı istiyorum” dediği, polislerin ise “O eskidendi. Şimdi terör örgütü soruşturmasından şüphelisiniz” karşılığını verdiği öğrenildi.



SORUŞTURMA GENİŞLETİLECEK


İletişimini kendi üzerine kayıtlı olmayan telefonlarla sağladığı belirlenen Ekinci'nin, evinde yapılan aramada kullandığı bilgisayar ve bazı belgelere el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilen Ekinci'nin ifadesinden sonra soruşturmanın genişletileceği kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen bazı kişilerin de gözaltına alınabileceği belirtildi.



  • Tanınmamak için bıyık bırakan ve sürekli kılık değiştiren hakim Mehmet Ekinci'nin yakalanmasıyla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamada, "Aranan Mehmet Ekinci'nin yakalanması için özel ekip oluşturduk. Kendisinin tanınmamak için sürekli kılık değiştirdiğini tespit ettik" denildi.

Uslu'nu
n iadesi isteniyor

Adalet Bakanlığı, "Selam Tevhid'de kumpas" davasının firari sanıklarından kamuoyunda "Emre Uslu" olarak bilinen Emrullah Uslu'nun ABD'den iadesini ve geçici tutuklanmasını istedi. "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine çıkartılan yakalama kararı çerçevesinde Uslu hakkında Adalet Bakanlığınca iade dosyası hazırlandı. Adalet Bakanlığı, Uslu'nun iadesi ve geçici tutuklanmasına ilişkin dosyaları ABD Adalet Bakanlığına gönderdi.










#Şike Davası
#FETÖ
#ABD
#Selam Tevhid kumpası
7 yıl önce