|

Sınır zirvesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib sınırında Suriye zirvesi için topladı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın katıldığı toplantıda Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler masaya yatırıldı. Akar, “Ateşkes ve istikrarın devamı için her türlü gayret gösterilmektedir” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:14 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Yaşar Güler, Hulusi Akar ve Hakan Fidan
Yaşar Güler, Hulusi Akar ve Hakan Fidan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şanlıurfa’daki sınır birliklerine yaptığı ziyaretin ardından Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'la birlikte Hatay'a geçti. Buradaki birlikleri denetleyen Akar, daha sonra komutanları İdlib sınırında Suriye zirvesi için topladı. MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da katıldığı heyetlerarası toplantıda Suriye kuzeyindeki son gelişmeler değerlendirildi. Soçi’de imzalanan mutabakat çerçevesinde İdlib’deki son durumun da gündeme geldiği toplantıda, ateşkesin devamına ilişkin çalışmalarla bölgede huzur ve istikrarın sağlanmasına yönelik yapılması gerekenler ele alındı. Akar, konuya ilişkin açıklamasında, "Soçi’deki mutabakat doğrultusunda ateşkesin ve istikrarın devamı için her türlü gayret gösterilmektedir. Rusya ile bu konudaki yakın işbirliğimiz devam ediyor" dedi.

POMPEO: GİTMİYORUZ

  • Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. Suriye'ye ilişkin son gelişmelerin ele alındığı temas sonrası Suudi Arabistan medyasına verdiği demeçte Pompeo, Fırat'ın doğusuna yönelik harekâta hazırlanan Türkiye'nin 'sınırlarını ve halkını koruma gerekçelerini anladıklarını' dile getirdi. Suriye'den tahliye sürecinin ABD’nin Ortadoğu’dan çekilmesi anlamına gelmediğini belirten Pompeo, "Müttefiklerimize bölgeden çekilmeyeceğimizi söylüyoruz" diyerek Pentagon’un Irak’ta daha da artan varlığına dikkat çekti. Pompeo ayrıca, bölgede sorunların çözümü için bir koalisyonla birlikte ‘Arap gücü’ oluşturulmasını istediklerini duyurdu.
#Hulusi Akar
#Ümit Dündar
#Yaşar Güler
#Hakan Fidan
#Suriye
#Sınır
#Mike Pompeo
5 yıl önce