|

Sıra Afrin’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün “bir haftayı bulmaz” diyerek Suriye’ye yapılacak büyük harekatın tarihini vermişti. Dün de adresi verdi: Bizi izlesinler. Önümüzdeki günlerde Fırat Kalkanı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz.

Yeni Şafak
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:25 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Afrin’e askeri harekat için kararlı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi izlesinler. Önümüzdeki günlerde Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz” dedi. Erdoğan, en ufak bir tacizin atılacak adımların işaret fişeği olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat ve Yozgat il kongrelerine katıldı. Güney sınırının önümüzdeki günlerde terörden temizleneceğini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Gerek yurt dışında gerek yurt içinde terör örgütleri arasında ayrım yapmadan mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Pensilvanya’daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak kendine yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna yapmayacakları ihanet yoktur. Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ’nün haşhaşilerinden arındıkça her açıdan daha güçlü hale geliyoruz.

BUNLARI ARTIK YUTMUYORUZ

34 yıldır 50 bin insanın canına mal olan, vatanı parçalamaya çalışan bölücü terör örgütünün de kökü kurutulacak. Bu örgütlerin sınırımızın içinde veya dışında olmasının, adının demokratik gibi kavramlarla allanıp pullanmasının bizim için hiçbir manası yoktur. Şimdi Amerika isimler değiştiriyor. Sosyal demokratik güçler veya Suriye Demokratik Güçleri... Bunları artık yutmuyoruz. Bunu gidin başka yerlere anlatın. İkide bir isim değiştirmek suretiyle Amerika, bizi mi aldatacaksın?

BİZİ İZLESİNLER

Tüm Batı’ya sesleniyorum, terör örgütlerinin bir başka terör örgütüyle mücadelesine teşne hale getirilmesine fırsat veren ülkeler, ikili ilişkilerimizi zedeliyor. Bunu bilmeleri lazım. Onun için terörist Gabar’da da Kandil’de de Afrin’de de Münbiç’te de teröristtir. Suriye’deki teröristleri de ülkemizdeki teröristleri de biz çok iyi biliyoruz. Ne dedim? Bir gece ansızın gelebiliriz. Bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz, bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir.

KAYNAĞINDA BERTARAF EDİLECEK

Türkiye geldiği nokta itibarıyla bu şer şebekelerinin hepsini mezara gömecek güç, kudret ve imkana sahip bir ülkedir. Artık devletin oyalama taktikleriyle geçirecek tek bir anı kalmadı. Milli güvenliği tehdit eden, vatandaşların canına kasteden tüm örgütler kaynağında bertaraf edilecek. Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz.

AYAN BEYAN ORTAYA ÇIKACAK

Bu süreçte model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem, Türkiye’ye destek olma, stratejik iş birliğinin hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütüyle aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum.

  • Bizde kongreler
    helalleşmeyle olur
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri için görev ve koltukların birer araç olduğunu, makamların ise sorumluluk anlamına geldiğini bildirdi. İsim vermeden kavganın eksik olmadığı CHP il kongrelerini işaret ederek, kendilerinde görev değişimlerinin kavga gürültüyle değil, kucaklaşmayla, helalleşmeyle olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hamdolsun bizim kongrelerimizde birileri gibi yumruklar konuşmaz, sandalyeler havada uçuşmaz. Bizim kongrelerimizde hakaret, çatışma, kargaşa olmaz. Bizim her kongremiz ahitlerimizi yenilediğimiz, kardeşliğimizi perçinlediğimiz demokrasi şölenleridir. Bizim her toplantımız ülkemize ve milletimize, özellikle istikbalimize, istiklalimize yönelik önemli kararlar aldığımız meşveret meclisleridir. Bu dava için halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören, bu kutlu hareketin büyümesi için çaba harcayan her bir kardeşimin bizim başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

2019 seçimleri 16 yıllık sürecin
zirvesi olacak

Erdoğan, “Önümüzde yepyeni bir süreç başlıyor. 2019’da gerçekleşecek mahalli idarelerle cumhurbaşkanlığı seçimleri 16 yıllık sürecin zirvesi, adeta şahikası olacaktır. Türkiye, 2019’da gelecek yüz yılına istikamet çizecek tarihi bir seçim dönemi yaşayacaktır. Ülkemizin AK Parti dönemlerinde demokraside, hukukta, adalette, özgürlük ve ekonomide elde ettiği kazanımları devam ettirip bir üst aşamaya taşıması 2019’a bağlıdır. Türkiye’nin bu imtihanı da alnın akıyla vermekten başka çaresi yoktur. 2019 seçimleri yalnızca ülkem için değil, her kritik anımızda dualarıyla bize destek olmuş, gözlerini ve gönüllerini bize kilitlemiş yüz milyonlarca kardeşimiz için de büyük önem taşıyor” dedi.


CHP zihniyeti
milletten dersi alacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2019 yılındaki yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret ederek, “Milli mutabakatımızla, milli birliğimizle beraber Allah’ın izniyle Türkiye yeni bir dönemin önünü açacak" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bahçeli ile inşallah bir milli mutabakatı hep beraber sağlayacak, tavanda da tabanda da inşallah karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacaktır” dedi. Vatandaşlardan daha çok çalışmalarını, kapı kapı dolaşmalarını isteyen Erdoğan, “Birileri bizi bölmeye çalışıyor değil mi? Onlara da gereken dersi arazide vereceğiz. Niye? Çünkü biz dört unsurla, rabiamızla... Ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ifadesini kullandı.

ABD kirli çamaşır gibi atar

Erdoğan, “Birileri vatanımızı bölecekmiş, paralel devletmiş şuymuş buymuş. Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kim ki bu vatanı bölmeye gayret eder askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla millet olarak F-16 oluruz, helikopterimizle, tank toplarımızla hep beraber bunların inlerine kadar girdik, giriyoruz ve gireceğiz. Paralel devletmiş. Neredesin? Pensilvanya’da. Ne işin var orada? Zannediyor ki ‘Amerika ölene kadar beni koruyacak.’ Yok. Seni biraz daha kullanır kullanır, ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Olacak budur zaten. Sen bu millete ihanet ettin. Sen ümmete ihanet ettin. Bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Bak sen şimdi kaçtın oraya. Seninle beraber kuklaların da yanında. Bir kısmı batıda ama bu milletin asıl evlatları burada” dedi.

Komisyoncuları
aradan kaldırdık

Kalabalıktan bir grubun, “Kadro” sloganlarına da Erdoğan, “Biz sözü bir kere söyleriz. KİT’lerin de BİT’lerin de kadroları normal taşeron gibi değil, ne gibi olacak? KİT’ler şu anda hangi anlayışla, sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİT’lerdekiler de aynen. Yani biz aradan komisyoncuları kaldırdık, olay bu” karşılığını verdi.

  • Şampiyonun ailesine ziyaret
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat’ta dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ve ailesini ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Erdoğan Rıza Kayaalp, annesi Sevgi ve babası Kelami ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Kayaalp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceden sözü bulunduğunu ve bunu yerine getirdiğini aktardı. Kayaalp, aile olarak ziyaretten mutlu olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni madalyalar için söz verdiğini söyledi.
#Afrin
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce