|

Sokak çağrısı boşa çıktı

HDP’nin bir provokasyonu daha boşa çıkarıldı. Cezaevinde intihar eden teröristin cenazesini eyleme dönüştürme çağrıları polise takıldı.

Şahin Şen
04:00 - 19/03/2019 Salı
Güncelleme: 02:30 - 19/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Zülküf Gezen
Zülküf Gezen

Cezaevlerindeki açlık grevleri ile 31 Mart seçimleri öncesinde sokakları hareketlendirmek isteyen PKK ve HDP, başaramayınca bu kez bir mahkum üzerinden provokasyona girişti. Ancak polis attığı kritik adımla tahrike izin vermedi. 2007 yılında Diyarbakır’da 1 polisin şehit edildiği saldırının faili olan ve Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken terörist Zülküf Gezen intihar etti.

FEDA DEĞİL İNTİHAR

Bunun üzerine harekete geçen PKK ve HDP, Gezen’in teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi için “feda eylemi” yaptığını iddia etti. Tekirdağ Başsavcılığı ise Gezen’in “feda eylemi” yapmadığını belirtti. Savcılıktan yapılan açıklama Gezen’in, banyoda çamaşır ipi ile asılı halde bulunduğuna dikkat çekildi.

PROVOKASYON ÇAĞRISI

Tekirdağ’dan İstanbul’a getirilen Gezen’in cenazesi buradan uçakla Diyarbakır’a yollandı. Ardından örgütün Avrupa ve Türkiye merkezli yayın organlarından, Gezen’in cenazesini büyük bir gösteriye dönüştürme çağrısı yapıldı. Aralarında vekillerin de olduğu bir grup Atatürk Havalimanı’na gelerek polis katili Gezen’i övücü açıklamalarda bulundu.

HEDP’Lİ VEKİLLER BAŞI ÇEKTİ

Diyarbakır’da da HDP’li Pero Dündar, Musa Farisoğuları, Remziye Tosun, Nuran İmir, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz ve Ayşe Acar Başaran’ın öncülük ettiği grup, cenazeyi teslim almak istedi. Polise saldıran gruba cenaze verilmedi. Gezen’in cenazesi gece polis nezaretinde yakınlarının katılımıyla Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.

#​HDP
#Provokasyon
#Zülküf Gezen
5 yıl önce