|

Sosyal medya provokasyonu

Halkı sosyal medya üzerinden kışkırmak için provokasyon yapan gruplar, Soma''daki faciayı fırsat bilip tekrar harekete geçti. Gerilimi tırmandırmayı amaçlayan gruplar, yalan haberler üreterek halkı sokağa dökmek istiyor

Haber Merkezi
00:00 - 18/05/2014 Pazar
Güncelleme: 21:25 - 17/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sosyal medya provokasyonu
Sosyal medya provokasyonu

Tüm Türkiye''yi derinden sarsan Soma faciasının ardından hükümeti ve hükümete yakın medya kurumlarını hedefine alan çevrelerin sosyal medya üzerinden başlattığı algı operasyonu olanca hızı ile devam ederken, fırsatçı çetelerin emrindeki ''hacker''ların 23 AK Parti milletvekilinin, Başbakan''a yakın bazı bürokratların ve 11 gazetecinin sosyal medya hesaplarını kırmaya çalıştığı tespit edildi.

LİNÇ KAMPANYASI BAŞLADI

Ancak acıların daha yüreklerdeki sıcaklığını koruduğu saatlerde Soma faciasını fırsata çevirmeye çalışan çetelerin tekrar devreye girdiği bin 544 sahte hesap açarak halkı galeyana ve sokaklara çekmeye çalıştığı belirlendi. Facianın acısı ve bilançosunun toplumun tüm kesimlerde tepki ile karşılandığı saatlerde harekete geçen fırsatçı çetelerin bir yıldan buyana sosyal medya üzerinden başlattığı algı operasyonu ve linç kampanasının farklı bir boyut kazandığı ortaya çıktı.

IP''LERİ TESPİT EDİLİYOR

Daha önce bakanlar adına hesap açan çete Erdoğan''ın kızı Sümeyye Erdoğan adına da sahte hesap açmıştı. Son bir yılda adına en çok sahte hesap açılan Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı olurken en son Başbakanlık bürokratlarından Mustafa Varank''ın hesabını ele geçiren çeteler sahte hesap açmak yerine var olan gerçek hesapları ele geçirme operasyonu başlattıkları belirlendi. Güvenlik güçleri bu kişilerin IP numaralarını tespit için harekete geçti.

Korsanlık ve yalan

Provokasyon çetesi, sosyal medya operasyonunu AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile başlattı. Sait''in hesabını ele geçiren çete, ''Soma''da 282 işçi kardeşimizin ölümünden sonra AKP''den istifa ediyorum. Vatandaşa yumruk atan bir herifin partisinde duramam. KATİLSİN TAYYİP'' yazarak algı operasyonu başlattı. Sait''in Twitter ile görüşmeler başlattığı kaydedildi.


10 yıl önce