|

Soyağacı sorgulama ne zaman açılacak

e-Devlet soyağacı sorgulama uygulamasının ne zaman erişime açılacağına dair ilk açıklama yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan alt/üst soyağacı sorgulama uygulamasına ilişkin açıklamada 200 bin adet sorgulamanın başarılı olarak sonuçlandırıldığı ve belge oluşturulduğu belirtildi. İşte e-Devlet soyağacı sorgulama ile ilgili büyün detaylar.

Yeni Şafak
15:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
e-Devlet'te soyağacının ne zaman açılacağına dair ilk açıklama yapıldı.
e-Devlet'te soyağacının ne zaman açılacağına dair ilk açıklama yapıldı.

e-Devlet soyağacı sorgulama vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Alt/üst soyağacı sorgulama sayfası dakikalar içerisinde yoğun talep gördü ve bu durumun ardından turkiye.gov.tr adresi kilitlendi. Bu sabah alınan karar doğrultusunda e-Devlet soy ağacı sorgulama uygulaması askıya alındı. İşte e-Devlet soyağacı sorgulama ile ilgili büyün detaylar.

Milyonları ilgilendiren olay ile ilgili resmi açıklama Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden geldi. Açıklama kapsamında en yoğun anın gece 02.00-04.00 saatlerinde yaşandığı bilgisi verildi. 200 bin adet sorgulamanın başarılı olarak yapıldığı belirtildi.

Soyağacı sorgulama açıklaması

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır.

Soyağacı sorgulama ne zaman yapılacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.

Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır."

Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Hangi yıllara kadar soyağacı çıkarılıyor?

Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.


#e-devlet
#soyağacı
6 yıl önce