|

Sporun da başkenti olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, sosyal medya üzerinden vatandaşların sorularını yanıtladı. Özhaseki, Ankara'nın sporun da başkenti olacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:14 - 13/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Mehmet Özhaseki
Mehmet Özhaseki

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara radyolarında gerçekleştirdiği canlı yayın sonrasında sosyal medya üzerinden vatandaşların sorularını yanıtladı.

MİNİ FUTBOL, TENİS GİBİ SAHALAR YAPMAK LAZIM

  • Özhaseki, Ankara'nın dokusunun Kayseri'ye benzediğini belirterek, "Ankara'da çok güzel üniversitelerimiz, öğretim üyelerimiz, sanayicilerimiz, odalarımız, esnaflarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hemşehri derneklerimiz var. Bunlarla birlikte şehri yöneteceğiz. Ne yapıyorsanız istişare ederek yaparsanız, inanın sonunda hayır gelir. Ha Ankara ha Kayseri, hepsi bizim memleketimiz" değerlendirmesinde bulundu. Ankara'nın sporun da başkenti olacağını ve spor alanlarını mahallelerde de yaygınlaştırmak gerektiğini söyleyen Özhaseki, "Mini futbol, tenis gibi sahalar yapmak lazım. Bunlarla ilgili de hazırlıkların hepsi yapıldı, binden fazla böyle spor alanı yapılacak. Mahallelerde kreşler yapılması lazım. Ayrıca oyun evleri yapacağız. Annelerin 1-2 saatliğine veya gün boyu çocuklarını bırakabileceği oyun evleri kuracağız" ifadelerini kullandı.

BEN İHALE VERMEM

İhalelerle ilgili prensiplerinin bulunduğunu bildiren Özhaseki, "Ben ihale vermem, karşıdakiler kazanır. Tüm ihaleleri canlı yayınlarım. Kim giriyor, ne kadara alıyor, hepsi canlı yayında vatandaşlar tarafından izlenir" açıklamasında bulundu. Özhaseki şunları kaydetti: "Belediyecilik hizmetlerinde kar güdülemez. Su ve benzeri belediye hizmetlerinde usul şu. Üzerine para kazanacak bir fiyat tarifesi olmaz. Minimum tutarsınız ve maliyeti alırsınız sadece.”

#Ankara
#Mehmet Özhaseki
#Spor
#Başkent
5 yıl önce