|

Suikast eğitimli 8 PKK’lı kıskıvrak

PKK’nın Suriye yapılanması PYD içinde eylemlere katılan ve yasa dışı yollarla İstanbul’a geldikleri belirlenen 5’i Suriye uyruklu 9 şüpheliden 8’i yakalandı. Eş zamanlı baskınlar yapılan teröristlerin Kandil’deki kamplarda bomba yapma ve suikast eğitimleri alıp İstanbul’a gönderildikleri öğrenildi.

Haber Merkezi
00:00 - 17/01/2021 Sunday
Güncelleme: 00:35 - 17/01/2021 Sunday
Yeni Şafak
Kandil kadrosundan olan teröristlerin, örgüt kamplarında bomba yapma, silah üretme ve suikast eğitimleri alıp geçtiğimiz yaz İstanbul’a gönderildikleri öğrenildi.
Kandil kadrosundan olan teröristlerin, örgüt kamplarında bomba yapma, silah üretme ve suikast eğitimleri alıp geçtiğimiz yaz İstanbul’a gönderildikleri öğrenildi.
PKK operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, örgütün Suriye yapılanması PYD/YPG saflarında kırsalda faaliyette bulundukları ve yasadışı yollarla İstanbul’a geldikleri belirlenen 5’i Suriye uyruklu 9 şüphelinin eylem arayışı içerisinde oldukları istihbaratı üzerine çalışma başlattı.
Soruşturma kapsamında Bağcılar, Eyüpsultan, Kadıköy, Kağıthane ve Sancaktepe’de 9 adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen polis, 8 zanlıyı yakaladı.

ÖRGÜT GEÇEN YAZ GÖNDERMİŞ

  • Kandil kadrosundan olan teröristlerin, örgüt kamplarında bomba yapma, silah üretme ve suikast eğitimleri alıp geçtiğimiz yaz İstanbul’a gönderildikleri öğrenildi.
    Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
    Diğer firari zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
#PKK
#Suikast
#Suriye
3 years ago