|

#sulandırmayın!

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçiğin şehitlere saygı için uyguladığı ‘mühimmatın üzerine isim yazma ritüeli’, bazı kesimlerin istismarından ötürü son günlerde iyice sulandırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Füze ve obüs mühimmatının üzerine artık şehitlerin değil, bazı siyasilerin isimleri yazılır oldu.
Füze ve obüs mühimmatının üzerine artık şehitlerin değil, bazı siyasilerin isimleri yazılır oldu.

Füze ve obüs mühimmatının üzerine artık şehitlerin değil, bazı siyasilerin isimleri yazılır oldu. Sahadaki birliklerden talepte bulunulması ya da başka birtakım nedenlerle çığırından çıkan uygulama tepkileri de beraberinde getiriyor. ‘Şehitleri anma’ değil ‘eşe dosta selam yollama’ ritüeline dönüşen süreçte son şova, Aydın’ın CHP’li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu imza attı. Çerçioğlu, kendi ismini Afrin operasyonunda bir füzeye yazdırdı. Türkiye’nin bekasını ilgilendiren bir operasyonun siyasete malzeme yapılması tüm kesimlerce yadırganıyor.


Çerçioğlu’nun başlattığı ‘sulandırma’ işlemi sadece onunla sınırlı kalmadı. Harekâta katılan askerler, sonraki günlerde mühimmatın üzerine şehitlerin adını değil, şunları da yazdı: “Kemalizme teslim olun - Doğu Perinçek, Bizi Yalnız Bırakmayan G.Antep Yiğit Milletvekili Şamil Tayyar, Hanif Budak’a Afrin’den selamlar, Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrencilerine Afrin’den Selamlar, Negrado, Talisca, Quaresma, Babel, Atira, Oğuzhan, Vida, Pepe, Gönül, Caner, Fabri isimlerinin yeraldığı Beşiktaş kadrosu.”

#Afrin
#TSK
6 yıl önce