|

Suriyeli eğitimcilere formasyon

MEB, eğitim çağındaki 1.5 milyon Suriyeli öğrenci için harekete geçti. Ülke genelinde gönüllü eğiticilik yapan Suriyeli öğretmenler, pedagojik bilgi ve becerilerini arttıracak kurslar alacak. Böylece öğrencilere eğitim, nitelikli eğitmenler tarafından verilmiş olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 20:48 - 13/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Savaştan kaçan Suriyelilere kucak açan Türkiye'de MEB, eğitim çağındaki 1.5 milyon Suriyeli öğrenci için teyakkuzda. Halen 11 bin 735 Suriyeli, öğrencilerin eğitimi için gönüllü eğiticilik yapıyor. Konya'da başlatılan, Suriyeli öğretmenlere yönelik pedagojik bilgi ve becerilerini arttıracak kurslarla, hem öğretmenlerin hem öğrencilerin daha nitelikli eğitime dahil olması amaçlanıyor.



İSTİHDAM KOLAYLAŞACAK


Toplamda, 514 öğretmenin kurs göreceği seminerler sonrası, Suriyeli öğretmenler Suriyeli öğrencilerin eğitiminde aktif görev alacak. Eğitime devam eden 311 bin 259 mülteci öğrenci kendi dillerinde eğitim imkanına erişecek. Mülteci öğretmenler, yeterlilik belgesi aldıktan sonra çalışma izni alarak geçici eğitim merkezlerinde sigortalı olarak istihdam edilecek.Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF ortaklığında Suriyeli öğretmenlerin pedagojik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için düzenlenen program kapsamında Konya'da 257 öğretmenin eğitimi başladı. Bazı başlıklarda verilen kursun ardından öğretmenler geldikleri illere dönerek görev almaya başlayacak.



ARAPÇA DERSLERİNE GİRECEKLER


Suriyeli öğretmenler Türk eğitim sistemi içerisinde çalışacak. Türkiye'nin Arapça eğitimci ihtiyacı da Suriyeli Arapça öğretmenleri tarafından karşılanacak. Suriyeli Arapça öğretmenleri, imam-hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında ücretli olarak Arapça derslerine girebilecekler.



#MEB
#Suriyeliler
8 yıl önce