|

Suriyeli öğrencilere 20 bin tablet

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde eğitim gören Suriyeli öğrencilere, İnsani Yardım Vakfı (İHH), İslam İş Birliği Teşkilatı Katar Başkanlığı ve Katar EİD Kurumu tarafından 20 bin adet tablet dağıtılacak. Katar Başkanı Abdullaziz El Thani katıldığı toplantıda projenin Suriyeli çocuklara karşı bir borç niteliğinde olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:58 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 14:01 - 24/04/2016 Pazar
DHA

Toplam 18 okulda öğrenim gören 16 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğu Reyhanlı'da şu ana kadar seçtikleri 9 pilot okulda 2 bin tablet dağıtan vakıflar, projenin protokolünü Antakya'da düzenlenen törenle imzaladı.



Düzenlenen törene İHH Genel Başkanı Bülent

Yıldırım

, İslam

İş

birliği Teşkilatı

Katar

Başkanı Abdülaziz Al Thani ve Katar EİD Kurumu Başkanı Ali Sveydi katıldı. İslam Birliği Teşkilatı Katar Başkanı Abdullaziz El Thani, yaptığı konuşmada Suriyelilerin eğitimini önemsediklerini belirterek "Bu proje Suriyeli kardeşlerimiz için yapılması gereken bizim boynumuzun borcu olan bir projedir. Ve biz müslümanlar olarak tek vücut gibiyiz. Online ve uzaktan eğitim insanların eğitimi için çok önemli bir olaydır" dedi.



Yapılan konuşmaların ardından Suriyeli çocuklar tarafından hazırlanan müzikli oyunlar sergilenerek katılımcılara çiçek verildi.






#İnsani Yardım Vakfı
#İHH
#İslam İşbirliği Teşkilatı
#Katar
#Katar Başkanı
#Abdullaziz El Thani
#Katar EİD Kurumu
#Bülent Yıldırım
#Suriye
#Suriyeli
#Ali Sveydi
8 yıl önce