|

Suriyelilerin iftarlıkları Türkiye'den

Kocaeli'de, yaklaşan ramazan nedeniyle MİKAV tarafından toplanan yardımlar, tırlarla savaştan zarar gören Suriyelilere ulaştırılmak üzere Halep'e gönderildi

Yeni Şafak
20:48 - 12/06/2015 Cuma
Güncelleme: 18:11 - 12/06/2015 Cuma
AA

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) tarafından yaklaşan ramazan nedeniyle Kocaeli'de düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Suriyelilere ulaştırılmak üzere tırlarla Halep'e gönderildi.



Eski Rize Milletvekili ve MİKAV Onursal Başkanı Şevki Yılmaz, yardım malzemelerinin gönderilmesi nedeniyle Gölcük ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sosyal yardım projesi kapsamında savaştan zarar gören Suriyelilere kışın yardım yaptıklarını, ramazan öncesi de yardımlarına devam ettiklerini söyledi.



Biri Gaziantep'te, ikisi Gölcük'ten olmak üzere toplam 3 yardım tırında kuru gıda ve kahvaltılık çeşitleri ile su bulunduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:



"Geçen yıl ve bu yıl toplam Suriye'ye 7 tır gıda yardımı yaptık. Bundan sonra da bu yardımları devam ettireceğiz. Bugün de ramazan öncesi Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize destek olmak için bu yardımı yapıyoruz. Halep bugün iç savaş nedeniyle yerle bir oldu. Bu ateşin içerisinde yaşayan kardeşlerimize yardım etmek ve destek çıkmak her Müslümanın görevidir. Biz de Müslüman olarak bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz."



"Suriyeli Müslümanlar, perşembe ilk iftarı bu gıdalarla yapmış olacaklar" diyen Yılmaz, bunun büyük bir emek olduğuna işaret ederek, "İnşallah kısa zamanda Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da, Filistin'de bağımsızlık ve özgürlükleri için mücadele eden Müslümanlara zafer nasip olur" ifadelerini kullandı.



Yılmaz, yardım kampanyasına katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.



Yardım tırları, törenin ardından Yılmaz'ın okuduğu dualar eşliğinde yola çıktı.

#Suriye
#Şevki Yılmaz
#MİKAV
#Kocaeli
#Gölcük
9 yıl önce