|

TBMM bahçesinde vekili sincap ısırdı

TBMM’de eski AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz’ı sincap ısırdı. En yakın yetkili merkeze giderek tetanos aşısı yaptıran vekilin sağlık durum iyiyken, yetkililer TBMM çatısı altında neden aşılama yapılamadığını da açıkladı.

Yeni Şafak
17:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 16/09/2018 Pazar
Diğer
TBMM bahçesinde sincap tarafından ısırılan eski vekil, tetanos aşısı yapıldı.
TBMM bahçesinde sincap tarafından ısırılan eski vekil, tetanos aşısı yapıldı.

TBMM kampüsünün yoğun ağaçlıklı bölümünde yaşayan sincaplar kendilerine yiyecek vermek isteyen üç personeli değişik zamanlarla ısırdı.

Son vaka ise geçen hafta eski AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz’ın başına geldi.

Milliyet'in haberine göre, bir sincabın tırmalayıp ısırması üzerine TBMM Hastanesi’ne giden Yılmaz’a pansuman yapıldıktan sonra Ankara’da tetanos ve kuduz aşılarını yapabileceği iki merkezin isimleri verilerek yönlendirme yapıldı.Yılmaz, yakın hastaneye giderek tetanos iğnesi yaptırdı.

TBMM'de aşılama yapılamıyor

  • Yetkililer, “TBMM’de neden tetanos ve kuduz aşısı yok?” şeklindeki eleştirilerin yersiz olduğunu belirterek, “TBMM hastane biriminde hiçbir aşılama yapılamıyor. Aşılama konusunda Hıfzıssıhha Ankara’da iki hastaneyi görevlendirmiş bulunuyor. Ankara ve Numune hastanelerinde söz konusu aşılama işlemleri yapılabiliyor. Değişik zamanlarda meydana gelen ısırma olaylarında sayın vekilimiz ve sincaplara yiyecek vermek isterken eli tırmalanarak yaralanan personelimiz gerekli pansumanları yapıldıktan sonra aşılama için söz konusu merkezlere yönlendirilmiş durumda. Bu konuda TBMM hastanesinin bir eksikliği mevzubahis değildir” ifadesini kullandı.

#TBMM
#Sincap
#Vekil
6 yıl önce