|

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı. TBMM, gündem dışı söz alan vekillerin polemikleri ile açıldı.

Yeni Şafak
15:54 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:58 - 8/02/2017 Çarşamba
AA
TBMM
TBMM

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı. Vekiller, Genel Kurulda gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu.



AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da Türkiye'nin Afrika açılımına ilişkin konuşmasında, Batı'nın sömürü merkezi Afrika'nın, 21. yüzyılın yeni cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.



Türkiye'nin, Afrika'ya açılım politikasının ise başarıyla devam ettiğini kaydeden Taşkesenlioğlu, bu ilişkilerde siyasi eşitliğe ve karşılıklı ekonomik çıkarların geliştirilmesine önem verildiğini anlattı.



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Blaundus antik kentinin turizme kazandırılması konusundaki konuşmasında, yarısı toprak altında bulunan bu antik kentin ortaya çıkartılması için destek talebinde bulundu.



AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise antik kentin ortaya çıkartılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.



MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ocak ayı enflasyon oranının yüzde 2.46 olduğunu, önümüzdeki 5 ay içinde bu oranın sıfır çıkmayacağını vurgulayarak, memur maaşlarına 2017 yılı için yapılan zammın şimdiden eridiğini ifade etti. Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 300 bin kamu personelinin ve 2 milyon emeklinin bulunduğunu aktaran Akçay, koruyucu tedbirler alınmasının aciliyet arz ettiğini kaydetti.



  1. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan birliklere terör örgütü DEAŞ tarafından bu sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 15 askerin yaralandığını aktararak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.



#TBMM
#TBMM Genel Kurulu
7 yıl önce