TBMM’ye tünelli kapı açılıyor

Yeni Şafak
07:373/08/2017, Thursday
G: 3/08/2017, Thursday
Diğer
TBMM'ye yeni bir kapı açılıyor.
TBMM'ye yeni bir kapı açılıyor.

TBMM’ye sadece personel ve misafir araçlarının giriş yapacağı, tüneli de bulunan yeni bir kapı açılıyor. Meclis’in karşısına da uçuş yasağına uymayan helikopter ve uçakları düşürmek için füze sistemi konulacak.

15
Temmuz
’da darbecilerin hedefi olan ve bombardımanda ağır hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi füze sistemiyle korunacak.
TBMM
Güvenlik Koordinasyon Kurulu’nun önceki günkü toplantısında TBMM’nin güvenlik önlemleri ve milletvekillerinin çalışmalarına yönelik bir
dizi r
adikal
karar ele alındı. Kararlar özetle şöyle:
Tünelli kapı

TBMM kampüsü içinde güvenlik riskini artıran araç yoğunluğunu azaltmak için “tecrit” uygulaması yapılacak. Bunun için üçü aktif toplam beş kapısı bulunan TBMM’ye 6’ncı kapı açılacak. Tünel girişi olacak yeni kapıdan sadece personel ve misafir araçları alınacak. Tünelli kapıdan sadece park ve kapalı otoparka geçiş olacak. Milliyet'te yer alan habere göre arabalarını burada bırakacak olan personel ve misafirler arandıktan sonra kampüse girebilecek.

Füze sistemi kurulacak
Bomba yüklü “drone”larla saldırı için önlem alınacak. Bu amaçla TBMM Bilişim Başkanlığı ve
Aselsan
’ın ortak yürüttüğü
“drone” kilitleme, yere indirme
projesi uygulamaya sokulacak. Aynı yerleşim alanında bulunan TBMM,
Genelkurmay
, İçişleri Bakanlığı ve kuvvet komutanlıklarının, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi helikopter ve uçak saldırılarına karşı önlem alınacak.
Uçuş yasağı konulan hava sahasına giren hava araçlarını düşürmek
için Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın çalışmalarını yürüttüğü füze sistemi devreye girecek.
#TBMM
#güvenlik
#füze sistemi